Sport

2012.09.21. 13:41

Apafán repkednek a sörétek

Lövészet - Több mint ötszáz versenyző méri össze tudását a felújított Apafa lőtéren.

Lövészet - Több mint ötszáz versenyző méri össze tudását a felújított Apafa lőtéren.Újabb nagyszabású sporteseménynek ad otthont Debrecen: szeptember 19-30. között az apafai lőtéren zajlik a I. IPSC Shotgun World Championship, amelynek keretén belül a szituációs sportlövészet legjobbjai csapnak össze, a megmérettetésre (mely ingyen látogatható) 32 ország 524 versenyzője adta le nevezését.

Gyorsan és pontosan

– A viadal során a női és férfi lövészek együtt versenyeznek majd, csak külön értékelik őket – tudtuk meg az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón Halasi Mihálytól, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség (MDLSZ) elnökétől. A szituációs lövészet célja, hogy a versenyző a pályán felállított célpontokat a lehető leggyorsabban, legpontosabban eltalálja, a vb-n harminc pályán kell végigmenni a lövészeknek, lehetőleg hiba nélkül. A sportágnak az a különlegessége, hogy előmeccseket tartanak (ezek már zajlanak), ahol a bírók is versenyeznek, megmérettetik tudásukat, a „fő verseny” hétfőn veszi kezdetét.

A világbajnokság megnyitóját szeptember 23-án, vasárnap tartják majd a Kossuth téren (eső esetén a Bartók teremben), ahol a szervező, vagyis az IPSC, valamint az MDLSZ köszönti a 32 országból érkező 524 sportolót. A szituációs lövészeten belül az alábbi kategóriákban versenyeznek a sportolók: Overall, Lady, Junior, Senior, Super Senior.

A legideálisabb helyszín

A tájékoztatón Nick Alexakos, az IPSC elnöke kiemelte, hogy a helyszín – a közelmúltban történt felújítás miatt – az egyik legszínvonalasabb pálya Európában, így a szervezők rögtön tudták, hogy itt fogják megrendezni ezt a világbajnokságot, amely az első ebben a sportágban. Ami az esélyeket illeti, Halasi Mihály úgy nyilatkozott, hogy biztosan számíthatunk magyar dobogósra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!