Sport

2012.08.21. 14:27

Információk az Európa Liga párharcról

A DVSC-TEVA labdarúgó bajnokcsapata csütörtökön este fél 9-től az Európa-liga rájátszásában a belga bajnokság második helyezettjét, a Cub Brugge csapatát fogadja Nyíregyházán, a Sóstói úti stadionban. A cél olyan eredmény elérése, amellyel a Lokinak továbbjutási esélye lehet a jövő heti, bruggei visszavágón.

A DVSC-TEVA labdarúgó bajnokcsapata csütörtökön este fél 9-től az Európa-liga rájátszásában a belga bajnokság második helyezettjét, a Cub Brugge csapatát fogadja Nyíregyházán, a Sóstói úti stadionban. A cél olyan eredmény elérése, amellyel a Lokinak továbbjutási esélye lehet a jövő heti, bruggei visszavágón.

Az Európa-liga meccs után csak pár nap marad a regenerálódásra, hiszen vasárnap már a bajnokságban van jelenése a DVSC-TEVA-nak: a Lombard Pápa érkezik az NB I 5. fordulójában. Előtte fél hattól a DVSC-DEAC NB-II-es együttese az Orosházát fogadja a DEAC pályán.

Az Európa Liga-mérkőzésre jegyárusítás Debrecenben, a DVSC három ajándékboltjában (Tesco, Plaza, Malompark) történik. Nyíregyházán a belépők ugyancsak három helyen kaphatók: a Nyírplaza adidas márkaboltjában, La Bodega Bisztroban és III. Félidő sörözőben.

Régi ismerőssel találkozik a Debrecen labdarúgócsapata csütörtökön este Nyíregyházán. A belga Brugge 2004-ben a Loki egyik legnagyobb nemzetközi menetelésének vetett véget. Azoknak az összecsapásoknak a jelenlegi sikeredző, Kondás Elemér is résztvevője volt még Szentes Lázár segítőjeként.

A kék-fekete mezben pompázó flamand klub együttese korábban kétszer találkozott a DVSC-vel az Európa-liga elődjének tekintett UEFA-kupában. Akkor a debreceni vasutasok idegenben 1-0-ra kikaptak és mivel az Oláh Gábor utcán érintetlenek maradtak a hálók, a belgák örülhettek a továbbjutásnak.

A Club Brugge a 2011/2012-es belga pontvadászatban a bajnok Anderlechttől mindössze hat ponttal gyűjtött kevesebbet, aminek köszönhetően ezüstérmes lett.

A 13-szoros belga bajnok 11 évvel idősebb klub az 1902-ben alapított DVSC-nél. Első bajnoki aranyérmét 1920-ban nyerte, míg az eddigi utolsót hét évvel ezelőtt, 2005-ben szerezte.

A nyugat flandriai város csapata a csaknem 30 ezer nézőnek helyet adó Jan Breydel Stadionban játsza hazai mérkőzéseit, amit a Loki-szurkolók már jól ismerhetnek 2004-ből.

A Brugge 59 millió euróra taksált játékoskerete egy amolyan mini világ- válogatottnak tekinthető, mert van benne izraeli, norvég, nigériai, macedón, spanyol, dán és holland labdarúgó is. Edzőjük a korábbi belga szövetségi kapitány,Georges Leeskens.

Szlovén játékvezetői hármas dirigál majd a csütörtökön 20 óra 30 perctől rendezendő Európa-liga-mérkőzésen. A vezető bíró Matej Jug, aki 32 éves és öt éve vezet nemzetközi mérkőzéseken. Matej Jug magyar csapatnak nem először dirigál, 2010.nyarán a Győr-Nitra Európa Liga-selejtezőn kapott feladatot, ahol a Rába-partiak 3-1-re nyertek.

Szurkolói busz indul Nyíregyházára, a csütörtöki Európa-liga-mérkőzésre. Ugyanígy a belgiumi visszavágóra is, amelyre jegyek csak Debrecenben kaphatók majd. A jegyelővétel és az utazás feltételei a DVSC honlapján megismerhetők.

 

Információk a Nyíregyházára utazóknak

Szervezetten, rendőri kísérettel is el lehet jutni a BL-selejtező visszavágójára.

Csütörtökön a Nyíregyházán rendezendő DVSC – Club Brugge Európa-liga play off-mérkőzésre szervezetten, rendőri kísérettel is el lehet jutni. Akik autóbusszal, vagy csoportosan szeretnének utazni, a találkozó napján a Tesco vagy a Főnix-csarnok parkolójában gyülekezhetnek, indulás 17 órakor. Aki mégis egyénileg kíván utazni, számítson rá, hogy Nyíregyháza előtt megállítják, és onnan konvojban viszik tovább.

A mérkőzés zavartalan biztosítása érdekében és a debreceni szurkolók minél elégedettebb szórakozása miatt szükséges a sportlétesítményhez vezető utak rendőri ellenőrzése, emiatt a korábbi évekhez hasonlóan elképzelhető, hogy az amúgy megszokott Debrecen-Nyíregyháza közötti menetidő megnövekszik. Éppen ezért kérjük a szurkolókat, hogy időben induljanak el, tartsák be a közlekedési szabályokat és a mellékelt stadionrajz alapján - attól függően, hogy hova szól a belépőjegyük - közelítsék meg a szektorbejáratokat!

Íme a stadion szektorainak megközelíthetősége:

Kattintson a képre a nagyobb felbontásért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!