Sport

2012.08.03. 16:41

Fidesz-frakció: betartották a debreceni stadion építésével kapcsolatos közbeszerzési szabályokat

Budapest, 2012. augusztus 3., péntek (MTI) - A debreceni labdarúgó-stadion építésével kapcsolatos közbeszerzési eljárást úgy írták ki, hogy teljes mértékben betartották a vonatkozó szabályokat - közölte a Fidesz parlamenti frakciója pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2012. augusztus 3., péntek (MTI) - A debreceni labdarúgó-stadion építésével kapcsolatos közbeszerzési eljárást úgy írták ki, hogy teljes mértékben betartották a vonatkozó szabályokat - közölte a Fidesz parlamenti frakciója pénteken az MTI-vel.A képviselőcsoport a közleményben leszögezte: ha bárki törvénytelenséget gyanít, akkor annak kötelessége feljelentést tenni, "minden más esetben véleménye csupán vádaskodás, rosszindulatú politikai támadás".

Schiffer András, az LMP országgyűlési képviselője pénteken Budapesten azt közölte: az LMP a helyi gazdaság fejlesztésére költené azt a 14 milliárd forintot, amelyet a kormányrendelettel kiemelt beruházássá nyilvánított debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadionra szánnak.

A képviselő, aki a létesítményt a sajtótájékoztatón folyamatosan "Kósa-stadionnak" nevezte, azt mondta, hogy a beruházások kiemeltté nyilvánítása gyengíti a közösségi ellenőrzés és az állampolgári részvétel lehetőségét, miközben fokozza a kormányra nehezedő korrupciós nyomást. Schiffer András egyúttal megismételte korábban többször is hangoztatott álláspontjukat, miszerint hatályon kívül kellene helyezni a kiemelt beruházásokról szóló törvényt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!