Sport

2012.08.16. 15:28

Ezúttal a Szuperkupában csapnak össze

Futsal - Megfogyatkozva, de elszántan vágnak neki a következő szezonnak a berettyóújfalui futsalosok.

Futsal - Megfogyatkozva, de elszántan vágnak neki a következő szezonnak a berettyóújfalui futsalosok.Az edzések már egy hónapja elkezdődtek a Mezei-Vill Futsal Clubban (MVFC), a fiúknak most nincs edzőtábor, hiszen az uszodában, ahol jelenleg tréningeznek megfelelőek a körülmények a zavartalan felkészüléshez. A csapatban kisebb változások lesznek a következő szezonban: távozik Nagy Tamás, aki Ciprusra igazolt, Togoi Victor Cosmin valószínűleg a szentendrei csapatot erősíti a továbbiakban, a brazil játékosok, Michel Melo Jose és Leonardo da Silva Mendes pedig nem térnek vissza. Kolompár Zsolt sem lesz már a gárda tagja, ő abbahagyja a sportot.

Jelenleg egy brazil próbajátékos készül együtt a fiúkkal, őt nagy valószínűséggel leigazolja a klub. A Mezei-Vill soraiba szerződött a DEAC Armada Futsal Club két játékosa, Siska Gergely és Nagy Zsolt. Az edző személye nem változott, továbbra is Turzó József feladata a fiúk felkészítése.

Csapatként erősebbek lehetnek

Az MVFC idei első tétmeccse augusztus 17-én lesz 19 órától, a fiúk a Rába ETO csapatával játszanak Salgótarjánban. Az MVFC csapatkapitányát, Trencsényi Jánost kérdeztük, mit vár a pénteki Szuperkupa döntőjétől.

– A Győr alakulata talán esélyesebb a győzelemre, mivel volt alkalmuk a felkészülési mérkőzéseik során cseh, szlovák és osztrák csapatokkal összemérni tudásukat. A játékosállományuk szintén jobb, mint a miénk, az ő céljuk a Bajnokok Ligája tizenhat legjobb gárdája közé kerülés, ezért igazolnak tehetségesebb versenyzőket. A keretük még erősebb, mint tavaly volt, tőlünk sokan igazoltak át máshová, jelenleg tizenhárman vagyunk. Úgy érzem, a felkészülés alatt minden edzést becsülettel végigcsináltunk, egyelőre nem tudom, mennyire kovácsolódott össze az együttes, ahhoz még legalább egy hónap kell, hogy meg tudjam mondani. A pénteki meccsről mindenképpen hiányozni fognak a brazil játékosok, azonban ha sikerül egymásra hangolódnunk, akkor kompenzálni tudjuk azt az űrt, amit az ő hiányuk okoz. Nyilván azért voltak nálunk, mert jobb adottságokkal rendelkeztek, mint mi, de szerintem a mostani szezonban csapatként ütőképesebbek lehetünk. A Győr elleni meccsen mindent megteszünk a jó szereplés érdekében, fő erősségünk a szervezett és bátor védekezés. A Rába ETO a bajnokság esélyese, toronymagasan veri a többi gárdát, a második és harmadik helyért viszont kemény küzdelem várható, hiszen sok azonos tehetséggel rendelkező klub van – vélekedett Trencsényi János.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!