Sport

2012.08.06. 16:00

BL-selejtező - Interjú a BATE trénerével, Viktor Goncsarenko-val

Labdarúgás - A BATE trénere szerint nem szörnyűség, hogy döntetlenről kezdődik a nyíregyházi visszavágó.

Labdarúgás - A BATE trénere szerint nem szörnyűség, hogy döntetlenről kezdődik a nyíregyházi visszavágó.A fehérorosz BATE Boriszov játékosai jókedvűen foglalták el szállásukat Debrecen ötcsillagos szállodájában hétfőn kora délután, így nem volt meglepő, hogy a gárda szakvezetője, Viktor Goncsarenko is nagyon nyugodt, sőt magabiztos volt a keddi mérkőzést illetően. Érezhető, az elmúlt négy év Bajnokok Ligája, illetve Európa Ligája főtáblás csatározásai megedzették a boriszoviakat.

 

A fehérorosz labdarúgó válogatott hazatért a londoni olimpiáról, így csatlakozott a BATE csapatához az öt olimpikon is. Komplett kerettel hány százalék esélyt lát a továbbjutásra?

Viktor Goncsarenko: Nyugodtan kijelenthetem, erősödtünk, hiszen a kapusaink és a mezőnyjátékosok is fontos tagjai a csapatunknak. Úgy érzem, mindkét alakulatnak 50 százalék esélye van a továbbjutás kiharcolására.

 

A hosszabbítás utolsó percéig vezetett a Debrecen Minszkben. Meglepte valamivel a Loki játéka?

Viktor Goncsarenko: Napjainkban már nehéz bármi újjal meglepni a riválist, hiszen rengeteg lehetőség van arra, hogy feltérképezzük a riválist. Igazából azt kaptam a Debrecentől, amire számítottam. Való igaz, nem sikerült előnyt kiharcolnunk a visszavágóra, de ez nem valami szörnyűség a mi szemszögünkből nézve, csak egy feladat, amit meg kell oldanunk. Nincs semmi veszve a továbbjutást illetően.

 

Mi dönthet a továbbjutás sorsáról?

Viktor Goncsarenko: Ezer apróság. Nagyon sok dolognak össze kell jönnie, hogy továbbjussunk, például fontos lesz a védekezés.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!