Sport

2012.07.11. 17:26

Salakmotor - Lefújták a szombati fordulót

 Jacsó Tibor, a sorozat főszervezője a speedway.hu-nak nyilatkozott a halasztás okáról. – A versenysorozatot eredetileg azért hoztuk létre, hogy annak a maroknyi magyar versenyzőnek, aki képviseli a magyar salakmotorozást Európában, versenyzési lehetőséget biztosítsunk.

 Jacsó Tibor, a sorozat főszervezője a speedway.hu-nak nyilatkozott a halasztás okáról. – A versenysorozatot eredetileg azért hoztuk létre, hogy annak a maroknyi magyar versenyzőnek, aki képviseli a magyar salakmotorozást Európában, versenyzési lehetőséget biztosítsunk. Köztudomású az, hogy Magosi Norbert az elmúlt héten súlyos sérülést szenvedett a debreceni ob fordulón, és ebből kifolyólag a 14-i versenyen sem tud rajthoz állni. Ráadásul az MPA System Bikák húzóemberéről van szó, akinek a jelenléte egyfajta garancia a nézők és a szponzorok érdeklődésének fenntartásához. Ha ő nincs, kizárólag külföldi fiúkkal tudjuk a csapatot megszervezni, és ez nem feltétlenül egyeztethető össze a céljainkkal. Megpróbáltuk leszervezi, hogy az MPA System Bikák helyett a Debrecen Autó Tigrisek álljanak starthoz, sajnos ez nem járt sikerrel, így kényszerűségből elhalasztjuk a soronkövetkező szombati fordulót is – mondta a szervező.

 

Új koncepció

Azzal kapcsolatban, mi lesz a három elmaradt fordulóval, a speedway.hu-ról az derül ki, hogy a szervezőcsapat áttekinti a nemzetközi versenynaptárakat, amelynek megfelelően kidolgoznak egy új koncepciót. A tervek szerint a széria viadalok végeztével, október körül hirdetnek majd végeredményt az első magyar csapatkupa sorozatban. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!