Sport

2012.07.04. 15:05

Próbára bocsátotta a bíróság Bene Barnabás atlétát

Pécs, 2012. július 4., szerda (MTI) - Nem jogerősen három év próbára bocsátotta a Pécsi Törvényszék garázdaság és testi sértés miatt Bene Barnabás válogatott atlétát szerdán.

Pécs, 2012. július 4., szerda (MTI) - Nem jogerősen három év próbára bocsátotta a Pécsi Törvényszék garázdaság és testi sértés miatt Bene Barnabás válogatott atlétát szerdán.

 

Bene Barnabás tavaly augusztusban egy pécsi vendéglátóhelyen szórakozott, amikor egy ittas férfi inzultálta, mert látni vélte, hogy a sportoló kikezdett barátnőjével. Mindketten az utcára mentek, ahol összeverekedtek, ennek során a futóval kötekedő férfi életveszélyesen megsérült.

A verekedésről értesülve a sérült férfi barátja is kiment az utcára, és megütötte Benét, majd az őt védeni próbáló, időközben a helyszínre érkező edzőjét. A sportoló és trénere ezután elfutott a helyszínről.

A törvényszék a többszörös magyar bajnok futót garázdaságban és testi sértésben mondta ki bűnösnek, felmentette ugyanakkor az életveszélyt okozó testi sértés vádja alól. A bíróság nem találta ugyanis bizonyítottnak, hogy az őt inzultáló férfinál a bántalmazástól alakult ki légmell, sokkal inkább azt valószínűsítette, hogy az életveszélyes állapot a verekedés közben ugyan, de egy földre esés miatt következett be.

Kovács Attila büntetőtanácsa nem fogadta el Bene Barnabás védekezését, hogy ő az incidensnél jogos védelmi helyzetben volt. A bíró rámutatott, hogy az atléta és az őt számon kérő férfi azzal a szándékkal ment ki a szórakozóhelyről, hogy verekedni fog, holott Benének lett volna módja ezt elkerülni, el is hagyhatta volna a helyet.

A bíróság a Bene Barnabással összetűzésbe került két férfit garázdaságért marasztalta el, és két-két év próbára bocsátotta.

 

 

BAL bri ppd

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!