Sport

2012.07.24. 18:33

London 2012 - Lábtörés miatt nem indulhat Maja Wloszczowska

London, 2012. július 24., kedd (MTI) - Súlyos sérülés miatt nem indulhat a londoni olimpián Maja Wloszczowska, a lengyelek pekingi ezüstérmes hegyikerékpárosa, Benkó Barbara egyik ellenfele.

London, 2012. július 24., kedd (MTI) - Súlyos sérülés miatt nem indulhat a londoni olimpián Maja Wloszczowska, a lengyelek pekingi ezüstérmes hegyikerékpárosa, Benkó Barbara egyik ellenfele.A pénteken kezdődő játékok egyik esélyese olaszországi edzésén bukott, eltört a lábközépcsontja, így közel három hónapig nem versenyezhet.

A bringás pályafutása legrosszabb napjának nevezte balesetét, és kerekesszékben ülve, sírva mondta el, mennyire le van törve, hogy dobogóesélyt szalasztott el.

A viadal egyetlen magyar indulójának, Benkó Barbarának edző-édesapja az MTI érdeklődésére elmondta: Wloszczowska valóban az egyik éremvárományos volt, így lánya esélyei is nőttek kissé egy jobb helyezés elérésére.

"Barbi a harminc induló közül a legjobb húszba szeretne bekerülni. Most minden bizonnyal a lengyelek egy olyan versenyzőt indítanak a megsérült Wloszczowska helyett, aki lányom számára is legyőzhető" - jegyezte meg az első magyar női hegyikerékpáros olimpikon édesapja.

Benkó Barbara az olimpia előtt még rajthoz áll a franciaországi Val d Isere-ben rendezendő Világkupán, ahova kedden utazott el.

Spiller István, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!