Sport

2012.07.27. 13:03

Jobbik: a kormány privatizálja a magyar sportot

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) - A Jobbik szerint az elmúlt időszakban titokban a sport privatizációja zajlik Magyarországon, ennek részeként a sportot felügyelő államtitkárság jogköreit megvonták, és fokozatosan a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) égisze alá központosítják. Erről Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) - A Jobbik szerint az elmúlt időszakban titokban a sport privatizációja zajlik Magyarországon, ennek részeként a sportot felügyelő államtitkárság jogköreit megvonták, és fokozatosan a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) égisze alá központosítják. Erről Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.A jobbikos politikus hozzátette: ez azért is különösen aggasztó, mert a sportági szövetségek mellett mára a MOB is a Fidesz irányítása alá került, így lényegében ha a kormány el veszítené is a következő választásokat, akkor az új kormánynak nem lenne ráhatása a sportot érintő döntésekre, és az ágazat irányítása továbbra is a Fidesz kezében maradna. Közölte, a Jobbik követeli, hogy a kormány hagyjon fel a sport privatizációjával, adja vissza a sport megfelelő rangját, valamint a döntési jogköröket a kormánynak, illetve emeljék újra miniszteri szintre a sport irányítását. Emellett a Jobbik azt is kéri, hogy a MOB hozza nyilvánosságra a londoni olimpiára kiutazók teljes listáját, mivel az ellenzéki párt információi szerint a MOB szinte teljes vezetése és apparátusa kiutazik közpénzen a nyári olimpiai játékokra - mondta Szilágyi György.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!