Sport

2012.07.20. 11:06

Egy nap és itt a triatlon Váltó OB!

75 csapat adta le előnevezését az év egyik leglátványosabb triatlon viadalára, a szombati Aqua General Váltó Országos Bajnokságra. A jelentkezések alapján a legnépesebb mezőny az UP1-es fiú kategóriában lesz, itt 13 csapatnyi ifjú sportoló „veszi be” a Macsi Balcsit.

75 csapat adta le előnevezését az év egyik leglátványosabb triatlon viadalára, a szombati Aqua General Váltó Országos Bajnokságra. A jelentkezések alapján a legnépesebb mezőny az UP1-es fiú kategóriában lesz, itt 13 csapatnyi ifjú sportoló „veszi be” a Macsi Balcsit.A legtöbb csapatot, 11-et a tiszaújvárosiak nevezték, a rendező Debreceni Sportcentrum- Sportiskola 10, míg a Martfű 9 egységgel képviselteti magát. A legmesszebbről a kaposvári különítmény érkezik, de jönnek együttesek Salgótarjánból és Bajáról is. A kiváló hajdúsági triatlonosok mellett itt lesz többek között Vanek Ákos (Budaörs), aki kulcscsonttörése után Tiszaújvárosban tért vissza, s a Váltó OB lesz a második versenye. Újbuda színeiben rója majd a köröket az ex-debreceni Fecskovics Attila, a női elit mezőnyben pedig rajthoz áll a 2010-es ifjúsági olimpiai bajnok Dudás Eszter.

A házigazda Debreceni Sportcentrum- Sportiskola a női mezőny kivételével minden kategóriában két egységet, összesen 10 csapatot indít. Az elit kategóriában ráadásul egy különleges cívisvárosi legénység áll rajthoz. A trió elit licences tagja a magyar bajnok Pocsai Balázs lesz, aki a tiszaújvárosi Világkupán az elmúlt hétvégén élete egyik legjobbját nyújtotta: kilencedik helyen futott be az igen erős és népes viadalon. A csapat tagja lesz továbbá az elit mezőny alighanem legfiatalabb résztvevője, a 16 éves Dévay Márk. A DSC-SI kiválósága hétvégi bukása után szerencsére jobban van és tudja vállalni a versenyzést. A trió a szombathelyi amatőr OB negyedik helyezettjével, Hadházi Mátéval teljes. A csapatot tehát két ifjú tehetség és egy felnőtt magyar bajnok alkotja.

Az esemény koordinátora, egyben a debreceniek edzője Lipták Tamás elmondta, hogy a szombati Váltó OB-n két-három debreceni érmet vár. „Jók az esélyeink az UP1-ben valamint az újonc kategóriában, és titkon érmet remélek a férfi elitben is. Ez utóbbi értékét tovább növelné, hogy a rutinos Pocsai mellett a jövő két nagy tehetsége áll rajthoz.”

A Váltó Országos Bajnokság helyezett csapatai az érmek mellett egy különlegességgel is gazdagodnak, a szervezők ugyanis egy-egy egyedi kerámiával kedveskednek a dobogósoknak.

A triatlon szakosztály vezetője bízik abban, hogy az égiek is a verseny mellé állnak és jó időjárás fogadja az indulókat. A víz hőfoka a legutóbbi mérés szerint 26 Celsius fok, ez pedig jónak mondható a triatlon mezőny számára. Ha már szót ejtünk a körülményekről, mindenképp érdemes megemlíteni, hogy a pálya nehézségét a futópálya fogja adni, hiszen annak talaja kifejezetten göröngyös. A szervezők egyébként úgy alakították ki az útvonalakat, hogy azok a nézők számára a lehető leglátványosabbak legyenek. Így akár egy helyről is végignézhető az egész napos, látványos viadal.

Külön érdekesség, hogy a nap végén lesz nyílt verseny is (400m úszás, 8km kerékpározás és 2km futás), amelyre bárki nevezhet, akinek van egy jó biciklije és sisakja. Ezt egyéniben és váltóban is teljesíthetik azok, akik szeretnék kipróbálni ezt a nagyszerű sportágat.

A szervezők a helyszínen is várják még a csapatok nevezését. Az első rajt, az újonc korosztály versenyének kezdete 9.00 órakor lesz. Részletes időrend és további fontos tudnivalók a versenykiírásban.

Szombat reggel tehát rajt a Váltó OB-n a Macsi Balcsin!

Útlezárások a Triatlon Váltó OB helyszínén

  

Az Aqua General Triatlon Váltó Országos Bajnokság zavartalan lebonyolítása érdekében szakaszosan útlezárásokra kerül sor július 21-én, szombaton a 3316-os jelű alsórendű úton (Látóképi Csárda - Balmazújváros). Az érintett útszakasz a Nagymacsi és a Nagyháti bekötőutak között az alábbi időpontokban nem lesz járható:

 

Délelőtt:

9:00 – 10:00 óra valamint

11:00 – 12:00 óra között

 

Délután:

13:00 – 14:40,

15:30 – 17:10,

valamint 18:00 – 18:30 között

 

A közlekedők az adott időpontokban terelőútvonalon érhetik el úti céljaikat. A lezárás a menetrend szerinti autóbuszjáratokat nem érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!