Sport

2012.06.01. 16:09

Kokainnal is boltoltak - Két volt NB1-es focista és balmazújvárosi fiatalok az elítéltek között

Debrecen - Tizennégy férfit ítélt bűnösnek és sújtott – zömében letöltendő – szabadságvesztéssel pénteken a Debreceni Törvényszék kábítószerrel visszaélés vádja miatt.

Debrecen - Tizennégy férfit ítélt bűnösnek és sújtott – zömében letöltendő – szabadságvesztéssel pénteken a Debreceni Törvényszék kábítószerrel visszaélés vádja miatt. Az elsősorban kokainnal, speeddel és extasyval üzletelő vádlottakat 2007-ben kisebb-nagyobb időeltéréssel, de folyamatosan fogták el a szálakon előrehaladó hajdú-bihari és fővárosi rendőrök.

A hálózat legbefolyásosabb szereplője a dunántúli M. Csaba, aki többször adott megbízást a büntetőeljárásban szintén vádlottként szereplő ismerőseinek kábítószerek belgiumi megvásárlására. A legismertebb a volt élvonalbeli futballista, L. Roland, akit még a Siófok labdarúgójaként vettek őrizetbe és a debreceni M. Gábor, ő a Nyíregyháza csapatában védett. A korábban is büntetett M. Csabát – többszörös visszaesőként – 11 fegyházzal, L. Rolandot 4 év 6 hónap, a másik sportolót 4 év börtönnel sújtotta dr. Nagy Antal büntetőtanácsa. A vádlottak között balmazújvárosi fiatalok is vannak, így G. Ferenc Gábor, aki egy kiló speeddel bukott le 2007 nyarán, s most 4 év 6 hónap börtönt kapott.

Egyelőre egyik ítélet sem jogerős.

Bilincs a csuklókra

A szövevényes ügyben a tárgyi bizonyítékok mellett a harmadrendű vádlott, P. Lóránt részletes, ellentmondások nélküli vallomása, illetve más vádlottak, így például a volt NB1-es futballista, L. Roland beismerő nyilatkozatai segítettek tisztábban látni.

P. Lóránt például úgy került a hálózatba, hogy tízezer dollárral tartozott a kábítószereket többször nagyobb mennyiségben beszerző M. Csabának, s mivel a pénzt visszafizetni nem tudta, a férfi dílere lett. L. Roland szintén nehéz anyagi helyzetben volt, amikor úgy döntött, kábítószert vásárol M. Csabától, majd eladja, hogy kifizesse a tartozásait. Tőle vett speedet a balmazújvárosi G. Ferenc Gábor, ám a rendőrök már figyelték az üzletkötést, és lecsaptak rá a visszaúton.

A pénteki ítélethirdetésen a tizennégy vádlott közül tizenhárom jelent meg. A bíróság döntése értelmében – az ítélet szóbeli indoklásának végén – M. Csabát, N. Krisztiánt, M. Lászlót és B. Viktort a másodfokú határozat megszületéséig, de legalábbis az elsőfokon kiszabott büntetés kitöltéséig előzetes letartóztatásba helyezték. Egy másik vádlott, B. Roland eleve előzetesben várta az ítélethirdetést.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!