Sport

2008.09.03. 10:20

Az eget szántják Nyírturán a quadosok

<p>Nyírtura - A döntők különlegessége az, hogy a legjobbak a mezőny végéről, míg a gyengébbek az elejéről rajtolnak.</p>

Ezúttal valóban egyedülálló látványban lehet részük azoknak, aki a hét végén kilátogatnak a megyénkben első alkalommal Nyírturán megrendezendő Short Track Quad és a Quad Cross nemzetközi futamra. Ebben az igen fiatal – hazánkban csupán három éve jelenlévő, de látványossága miatt annál népszerűbb – sportágban több mint negyven profi versenyző két különálló pályán küzd majd a bajnoki pontokért.

A cross quadosok több méter magas ugrásaikkal lenyűgöző látványt nyújtnak, míg a short track szakosztály résztvevői hihetetlen tempójukkal – az egyenes szakaszokon akár a 120-130 km/óra sebességet is elérhetik – és látványos előzéseikkel nyújtanak feledhetetlen látványt.

Két nyíregyházi pilótáért is részt vesz majd a hétvégén a versenyen, hiszen ott lesz idősebb Ludas Zoltán, valamint a rajthoz áll majd a tavalyi bajnokság harmadik helyezettje, ifj. Ludas Zoltán is, aki valószínűleg nagy csatát vív majd, mivel még harcban áll a második helyért.

Szombaton csak szabadedzéseket tartanak, vasárnap azonban már reggel nyolc órától megkezdődik a program az időmérő edzésekkel , majd következnek az előfutamok és a döntők. A döntők különlegessége az, hogy handy cap rendszerben zajlik, tehát a legjobbak a mezőny végéről míg a gyengébbek az elejéről rajtolnak, ezáltal a gyorsabbaknak a teljes mezőnyt meg kell előzniük.

A szervezők szeretnének hagyományt teremteni, sőt a lehetőség szerint jövőre akár két futamot is szeretnének rendezni a Turaringen.

Verseny megrendezéséhez segítséget nyújtott: a Yamaha Karsai, a Fémszerkezet Kft., a Nevut Kft., a Mirror, a médiatámogató pedig a Kelet-Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!