Sport

2008.07.12. 21:44

Gera felkerült az átigazolási Top-listára

<p>A Fulham által megszerzett Gera Zoltán is szerepel azon a toplistán, amelyet az amerikai Foxsport készített. A Chelsea friss igazolása, a portugál Deco által vezetett sorban válogatottunk kapitánya az 51. helyen áll.</p>

A Foxsport nevű internetes honlap erősorrendbe állította a nyári átigazolási időszakban eddig Európában klubot váltó futballistákat. Az észak-amerikai székhelyű szerkesztőség szerint a West Bromwichtól a Fulhamhoz igazoló Gera Zoltán európai viszonylatban is az 51. legjelentősebb transzfernek számít. A magyar válogatott kapitánya olyan neveket előz meg a listán, mint Fabio Rochemback (Middlesbrough - Sporting CP) vagy Philip Degen (Dortmund - Liverpool).

A sort Deco vezeti, akiért a Chelsea 10 millió eurót fizetett a Barcelonának. Második helyen Mathieu Flamini áll, a fiatal francia középpályás szerződése lejárta után ingyen került az Arsenaltól az AC Milanhoz. A harmadik a Sevillától 29 millió euróért a Barcelonához került Daniel Alves.

A lista azért nem nevezhető teljesnek. Hiányzik róla például Miralem Szulejmani, aki holland átigazolási rekordösszegért (15.25 millió euró) került a Heerenveentől az Ajaxhoz. Kimaradt a Real Madrid által üldözött, de végül a Fiorentinához távozó perui José Vargas (Catania), illetve az Eb egyik felfedezettje, a Twentétől a Schalkéhoz igazoló holland Orlando Engelaar.

 

A lista élmezõnye

1. Deco (portugál, Barcelona - Chelsea)
2. Matheiu Flamini (francia, Arsenal - Milan)
3. Daniel Alves (brazil, Sevilla - Barcelona)
4. Gianluca Zambrotta (olasz, Barcelona - Milan)
5. Jose Bosingwa (portugál, Porto - Chelsea)
6. Gerard Pique (spanyol, Manchester Utd - Barcelona)
7. Josmer Altidore (amerikai, New York Red Bulls - Villarreal)
8. Alberto Gilardino (olasz, Milan - Fiorentina)
9. Amantino Mancini (olasz, Roma - Inter)
10. Omar Bravo (mexikói, Chivas Guadalajara - Deportivo La Coruna)
...
51. Gera Zoltán (magyar, West Bromwich Albion - Fulham)

 

Forrás: mlsz.hu

 

 

Már Prágában az U 19-es válogatott
Az előzetes terveknek megfelelően este nyolc órakor megérkezett Prágába a hétfőtől az U19-es Európa-bajnokságon szereplő korosztályos válogatottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!