Sport

2008.06.12. 14:43

Gera Zoltán: a Fulham volt a legkitartóbb

<p>Az edző személye és a csapat múltja miatt választotta az angol első osztályú Fulham együttesét - mondta a Független Hírügynökségnek Gera Zoltán csütörtökön.</p>

A magyar labdarúgó válogatott kapitánya közölte: voltak anyagi szempontból jobb ajánlatai is, sőt, egy kifejezetten élcsapat is bejelentkezett érte, de olyan együttesbe akart menni, ahol biztosan sok játéklehetőséghez jut. A középpályás Londonban még nem választott lakást magának, Magyarországon nyaral a következő napokban, az Európa-bajnokságot azonban eddig antenna híján nem tudta nézni.

A Fulham volt a legkitartóbb, már a télen le akartak igazolni, ez is közrejátszott - ismerte el Gera Zoltán. Birminghamban a West Bromwich Albionnál is jól érezte magát, úgy érzi, elégedettek voltak vele, és ő is örül, hogy végül feljutott a csapat az első osztályba. A Fulhamet mindenképpen előrelépésnek tekinti, amikor két napot kint töltött náluk, megtapasztalta a két klub közötti különbséget. "A Fulham egy komoly tradíciókkal rendelkező, nagy klub" - mondta. Bár idén csak az utolsó pillanatban maradt bent a londoni gárda, a következő szezonban a középmezőny a cél. Ez egy erős bajnokság, 6-8 csapat küzd majd a kiesés elkerüléséért - tette hozzá.

Új edzőjéről, Roy Hodgsonról jókat hallott, nagyon felkészült trénernek, egy tipikus angol úriembernek tartja. Télen vette át csapatot, és reménytelen helyzetből sikerült a bentmaradás, ez minősíti munkáját - mondta Gera Zoltán.

Nem feltétlenül a Fulham lesz a pályafutás végállomása, ha jól megy a játék, akkor egy még nagyobb csapathoz is el lehet szerződni - mondta. Most azonban az a legfontosabb, hogy minél jobban játsszon új klubjában.

Gera Zoltán nem kívánta kommentálni azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint évente 1,3 millió fontot keresne új klubjában. Ez magánügy, de a szerződése sem teszi lehetővé, hogy nyilvánosságra hozza az összeget. "Rólam már írtak jó párat, hogy mennyit keresek, ezek még köszönőviszonyban sem voltak a valósággal" - mondta.

Londonban még nem választott lakást, de valószínűleg a külvárosba költözik, egyrészt, mert szereti a nyugalmat, másrészt az edzőközpont is ott van. Bízik benne, hogy az angol fővárosban az eddiginél is több magyar tud kilátogatni a mérkőzéseire, igaz a West Bromwich hazai meccsein is mindig volt 15-20 magyar zászló. "Nagyon jó érzés, ha az ember büszkén tudja képviselni hazáját külföldön" - tette hozzá. Reméli, hogy rajta kívül lesznek még magyarok a Premier League-ben, szerinte a Plymouth-ban idén jól teljesítő Halmosi Péternek van a legnagyobb esélye, hogy az első osztályba igazoljon.

A válogatott új szövetségi kapitányát, a holland Erwin Koemant profi szakembernek tartja, aki megköveteli a fegyelmet. Az első két meccs jól sikerült, de az igazi erőpróba az ősszel kezdődő világbajnoki selejtező-sorozat lesz. Az Európa-bajnokságon két leendő ellenfél, Portugália és Svédország is szerepel, azonban nem tudja játékukat feltérképezni, mert tévéjéhez nincs antennája, így egyetlen találkozót sem tud megnézni.

Korábbi klubjával, az FTC-vel is tartja a kapcsolatot - a válogatott mérkőzések előtt náluk edzett. Örül, hogy angol kézbe került a Fradi, reméli, hogy a zöld-fehérek jövőre feljutnak az első osztályba.

A következő napokat pihenéssel tölti, Kislánya, Hanna három hónapos, ezért több mint valószínű, hogy Magyarországon nyaralnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!