Sport

2008.05.31. 18:27

Bronzérmes lett a magyar csapat a női döntőben

<p>Bronzérmet szerzett a Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat a budapesti öttusa világbajnokság női döntőjében, szombaton.</p>

Egyéniben azonban nem sikerült érmes helyen végezni, a legjobb magyar a csapatból kimaradó Gyenesei Leila lett, aki 6. helyen zárta a versenyt. Tóth Adrienn a 12. helyen végzett, a háromszoros világbajnok Vörös Zsuzsanna a 17., Máthé Vivien pedig a 25. helyen ért célba.

Az első két szám után a középmezőnyben voltak a magyarok, az úszásban azonban sikerült előrébb lépni. Gyenesei Leila szenzációs idővel a második helyen végzett a harmadik tusában, Vörös a 6., Máthé a 11., Tóth pedig a 23. helyet szerezte meg. Lovaglásban már Tóth volt a legjobb, ő a 4. lett, Gyenesei a 11., Máthé pedig a 20. helyen zárta az utolsó előtti számot.

Vörös Zsuzsa azonban csak a 32. lett a lovaglásban. A futásban szintén Gyenesei szerepelt a legjobban, 11. lett, Tóth a 16., Máthé a 21. Vörös pedig a 22. legjobb idővel fejezte be a futást.

Az összesített pontok alapján, így Gyenesei Leila zárt a legjobb magyarként, ő 6. lett a 36-os mezőnyben. A világbajnokságot egyébként a francia Amelie Caze nyerte, az egyiptomi Aya Medany és a brit Katie Livingston előtt.

A csapatversenyt a lengyelek nyerték, a második helyen a britek, a harmadik helyen pedig a Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!