Sport

2008.04.19. 14:32

OLIMPIAI LÁNG: Rendbontás nélkül ért véget a bangkoki körút

<p>Rendbontás nélkül ért véget az Olimpia Lángot Bangkok utcáin végigvivő váltófutás szombaton. A tíz kilométeres útvonalat végül nem kellett megváltoztatni, és a fáklya védelmére a városban vezényelt kétezer rendőrnek sem kellett kemény eszközöket bevetve rendet teremtenie.</p>

Egy magas rangú rendőrtiszt becslése szerint több ezer ember köszöntötte az Olimpia Lángot a thai fővárosban. A fáklya Bangkok kínai negyedéből indult útjára, és közép-európai idő szerint délután egy óra után pár perccel érte el a Nagy Palotánál lévő célt.

A thai hatóságok kétezer rendőrt vezényeltek a helikopterrel is követett láng védelmére, amelyet korábban több városban is a tibeti elnyomás ellen tiltakozó tömeg fogadott, megzavarva és megakadályozva a váltófutást. Bangkokban csak egy nagyjából százfős Tibetért tüntető tömeg jelent meg a helyi ENSZ épület előtt, ahol háromszáz kínai demonstráló is összegyűlt, de erőszakos események nem történtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!