Sport

2008.04.08. 07:58

ÖKÖLVÍVÁS: Botrányosra sikeredett az athéni megnyitó - Darmos győzött

<p>Botrányosra sikeredett az ökölvívók athéni olimpiai kvalifikációs versenyének nyitónapja, az elromlott számítógépek miatt ugyanis több órát csúszott a program.</p>

Az eredeti beosztás szerint három magyar is ringbe szállt volna hétfőn, így azonban csak Darmos József bokszolt, aki le is győzte angol ellenfelét - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke.

A technikai leállás az egész nap programját felborította, még az ünnepélyes megnyitó is elmaradt. A versenyzők már bemelegítettek, de a szervezők egyetlen mérkőzést sem kezdtek el, amíg a szakemberek meg nem javították a gépeket. Oltoványi Dávid és Mihály János meccsét így keddre halasztották.

A nyitónapon csak a 91 kilogrammos kategóriában induló Darmos József szállt ringbe, a magyar versenyző, 14-11-re legyőzte az előzetesen nehéz ellenfélnek jósolt angol Daniel Price-t. Darmos kedden a legjobb 16 között folytathatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!