Sport - Foci

2019.03.13. 08:44

Ronaldo-parádé a BL-ben, a Juventus jutott a legjobb nyolc közé

Manchester, Torino - A portugál klasszis mesterhármasával a torinóiak megfordították az Atlético Madrid elleni párharcot.

Manchester, Torino - A portugál klasszis mesterhármasával a torinóiak megfordították az Atlético Madrid elleni párharcot.

Két párosítás visszavágóját játszották le kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Juventus-Atlético Madrid mérkőzés 2-0-s spanyol sikerről folytatódott, a torinóiak ennek megfelelően már az első percektől kezdve nyílt sisakkal rohamozták a madridi kaput. A hatalmas mezőnyfölény kisebb lehetőségeket és egy meg nem adott gólt hozott a Juvénak. Utóbbi a 4. percben esett, a játékvezető a találat előtt szabálytalanságot látott Cristiano Ronaldónál, így annulálta Giorgio Chiellini találatát. A 27. percben aztán megtört a jég, Ronaldo érkezett jól egy Bernardeschi-beadásra, és a kapuba bólintotta a labdát. A félidő végén aztán az Atlético is magára talált, legnagyobb helyzetüket Morata jegyezte, közeli fejesét azonban hatástalanította Szczesny.

A második játékrészben is folytatódott a torinói nyomás, mely a 48. percben meg is hozta gyümölcsét: egy Cancelo-beadás után ismét Ronaldo fejelt kapura, és bár elsőre úgy tűnt, Oblak kapus még a vonal előtt hárítani tudott, a gólvonal-technológia érvényes találatot jelzett, így megduplázta előnyét a Juve. A párharc ekkor hosszabbításra állt, egészen a 86. percig, amikor egy Bernardeschi elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Ronaldo vágott magabiztosan a hálóba, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt. Az olaszok történetük során először fordítottak meg BL-párharcot az első mérkőzésen összeszedett 2-0-s hátrányt követően.

A játéknap másik meccsén a Manchester City a Schalkét fogadta. Az első találkozót 3-2-re nyerték az angolok, de aki izgalmakra számított a továbbjutó csapat kilétét illetően, az legkésőbb az első félidő végén csalódott, a City ekkora ugyanis már 3-0-s előnyt épített fel magának. A második játékrészben még négyet vágtak a hazaiak, kialakítva ezzel a 7-0-s, kiütéssel felérő végeredményt.


[related-post post_id="4164444"]

[related-post post_id="4163306"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!