Sport - Foci

2019.01.24. 19:52

Újabb műfüves futballpályák

Debrecen - A létesítmények összesen csaknem bruttó 60 millió forintért készülhetnek el majd.

Debrecen - A létesítmények összesen csaknem bruttó 60 millió forintért készülhetnek el majd.

Az Ispotály utcai, a Mesekert, a Szivárvány, valamint a Nagyerdei Óvodában épülhet hamarosan új műfüves labdarúgópálya a kicsik számára.

Ennek köszönhetően Debrecenben már összesen nyolc óvodában lesz ilyen létesítmény. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 2018-ban, az óvodai pályaépítési programjában hirdetett pályázatot a megyei jogú városok önkormányzatai részére városonként 4-4 sportlétesítmény létrehozására.

Grundméretű játéktér

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a pályázaton Debrecen önkormányzata is sikeresen szerepelt. Az új pályák az eddigi ovi-foci pályáknál nagyobbak, úgynevezett grundméretűek (12 méter x 24 méter) lesznek, palánkkal és labdafogóval, valamint 2 méteres szegéllyel körülkerítve. A létesítmények összesen bruttó csaknem 60 millió forintért készülnek el, melyhez a debreceni önkormányzat saját forrásból 10 százalékos önerőt biztosít.

A kivitelezési tendert és az építkezést az MLSZ bonyolítja le, a pályákat – a pályázati kiírásban foglaltak szerint – előreláthatólag 2019. december 31-ig építik meg.

Az önkormányzatnak kötelezettséget kellett vállalnia arra, hogy a tulajdonában lévő ingatlanrészeket az MLSZ ingyenes hasznosításába adja a pályák kialakítása céljából. A pályákat az üzembe helyezéstől számított 7 évig az MLSZ-nek az önkormányzattal mint az ingatlanok tulajdonosával együttműködési megállapodás révén közösen kell használnia.

Továbbá úgy kell hasznosítaniuk, hogy a létesítményeket mindkét fél összehangolva, előre egyeztetett időpontokban, sportcélra veszi igénybe.

Egészséges életmód

Debrecenben jelenleg a Kemény Zsigmond utcai, a Pósa utcai, az Arany János és a Százszorszép Óvodában van műfüves focipálya.

– Az óvodai sportolásnak az a fő célja, hogy életre szólóan megszerettesse a gyerekekkel a testmozgást, valamint az egészséges életmódot is – hangsúlyozta a témában tartott helyszíni sajtótájékoztatón Papp Viktor, a Fidesz–KDNP debreceni önkormányzati képviselője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!