Sport - Foci

2018.05.11. 15:58

Újabb sorsdöntő kilencven perc előtt a Balmazújváros

Balmazújváros - A Balmaz a közvetlen rivális Mezőkövesd otthonában lépne egyet a bennmaradás felé.

Balmazújváros - A Balmaz a közvetlen rivális Mezőkövesd otthonában lépne egyet a bennmaradás felé.

Nem sikerült a történelmi bravúrt véghezvinnie a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő alakulatának szerdán az Újpest ellen. Mivel az első meccsen egy góllal kikaptak a fővárosban az újvárosiak, a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján kevésnek bizonyult a fináléhoz a 0–0-s végeredmény. A meccsen a hazaiak álltak közelebb a gólszerzéshez, végighajtották a kilencven percet, de csalódottan vonultak le a gyepről, mert nem valósult meg a döntős álmuk. Nem lehetett könnyű Horváth Ferenc játékosainak feldolgozni a történteket.

Még négy éles meccs

– Muszáj volt feldolgoznunk, mert a hétvégén újabb nehéz feladat vár ránk – utalt a szombaton 17 órától a Mezőkövesd otthonában megvívandó összecsapásukra Rudolf Gergely, a Balmaz támadója. – A hátralévő négy bajnokink olyan lesz, mint a szerdai volt, mert az első osztályú tagságunk meghosszabbításért játszunk. Mindegyik találkozó ugyanolyan fontos lesz, mint a kupaelődöntő, de ha ugyanolyan lelkesedéssel fogunk futballozni, mint a lilák ellen, biztosan bent tudunk maradni az NB I-ben – nyilatkozta a Naplónak a hatpontos meccsre készülő válogatott labdarúgó.

– Egészen biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz a szombati. De az első osztályban mindegyik az, nincsenek könnyű ellenfelek. A saját stílusunkat kell elővezetnünk, amint azt tettük szerdán is, és akkor meg tudjuk nyerni a meccset, mert természetesen a három pontért utazunk el. Ismerjük a Kövesdet, tisztában vagyunk az erősségeivel is, tehát nem lesz egyszerű legyőzni őket, de képesek vagyunk erre – fogalmazott az újvárosiak 14-ese.

Játékra készen

A Mezőkövesd már korábban búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől, ezért egész héten készülhetett a hétvégi bajnoki találkozóra, míg a Balmazújváros futballistáinak csak három napjuk maradt a megfelelő regenerációra.

– Szerintem nem lehet jobban készülni egy sorsdöntő meccsre, mint egy ugyanolyan fontos kilencven perccel – vallotta meg Rudolf. – Nem hinném, hogy gondot jelentene ez a csapat számára, ha fáradtabbak lennék picit, az adrenalin majd ellensúlyozza ezt. Mindenki tisztában van a mérkőzés jelentőségével, mindenki eszerint készül is rá – mondta a csatár, akinek volt korábban egy kisebb sérülése, ezért a kupameccsen csak 30 percet játszott. – Volt egy kisebb húzódásom, de a hétvégén teljes mértékben bevethető vagyok, remélem, megkapom a játéklehetőséget a szakmai stábtól – zárta a beszélgetést Rudolf Gergely.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!