Sport - Foci

2008.06.14. 20:36

Spanyolország-Svédország, élő

<p><P>David Villa villant a végén, és továbblőtte a spanyolokat. Remek első félidő után gyengébb másodikat láttunk, de a játék képe alapján az ibériaiak megérdemelten győztek, s ezzel gyakorlatilag továbbjutónak tekinthetők a D csoportban.</P><P><FONT color="#ff0000">Helyszíni képek: <DIA width="900" height="700" alt="Svédország-Spanyolország 2008.06.14"></DIA></FONT><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sv_dorsz_g_Spanyolorsz_g_2008_06_14/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Svédország-Spanyolország 2008.06.14" src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/svedorszag-spanyolorszag-david-villa-golja.avi/viewer.html "><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A><A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/svedorszag-spanyolorszag-zlatan-ibrahimovic-golja.avi/viewer.html "><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/svedorszag-spanyolorszag-fernando-torres-golja.avi/viewer.html "><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></P></p>

Vége, nyertek a spanyolok Villa 92. percben szerzett góljával. Megérdemelt a hispánok sikere, mert többet tettek a győzelemért. A svédek a második félidőben csak alibiztek.

92. perc: kapitális hiba a svéd védelemben! David Villa két ember között kilépett, majd 7 méterről a bal alsóba helyezett. (1-2)

89. perc: végre egy szép akció! Villa és Torres játszott össze, utóbbi 16 méterről lőtt, Isaksson védett.

85. perc: semmi változás, a spanyolok passzolgatnak, de elfogy a tudományuk a svéd 16-os előterében.

80. perc: amilyen jó volt az első félidő, annyira gyenge eddig a második. A svédek ölik a focit, a spanyolokban pedig nincs fantázia. Nincs sok remény arra, hogy az utolsó tíz perc jó focit hoz.

75. perc: a svédek egyértelműen "ikszre" játszanak, meglátjuk, sikerül-e nekik.

70. perc: Senna bombáját hatástalanította Isaksson, a túloldalon Cassilasnak semmi dolga nincs, mert a svédek minden erejét a védekezés köti le.

65. perc: hatalmas helyzetet puskáztak el a spanyolok, David Villa és Torres is próbálkozhatott egy akción belül, de vagy a kapus védett, vagy a védők blokkoltak, végül megúszták a tűzijátékot a svédek.

60. perc: továbbra is mezőnyfölényben az ibériaiak, de meddő a fölényük. Ezért is hajtott végre kettős cserét a spanyol mester. Lehozta a pályáról a két Barcelona-sztárt, Xavit és Iniestát.

50. perc: a spanyolok kezdték aktívabban a második félidőt, ahogyan az elsőt is. A svédek számára nyugtalanító lehet, hogy Ibrahimovicot sérülés miatt le kellett cserélni a szünetben.

Vége az első félidőnek!

40. perc: a svédek maradtak lendületben, a spanyolokat láthatóan megrendítette az egyenlítő gól.

34. perc: egyenlítettek a svédek, akik három hosszú passzból jutottak el a spanyol kapuig, Ibrahimovic lerázta védőjét, majd 6 méterről lőtt a bal alsóba (1-1).

30. perc: most a svédek játszanak mezőnyfölényben, de a spanyol kapu nem kerül veszélybe.

25. perc: Puyol sérülés miatt cserét kért, ennyi emltésre méltó történt az elmúlt öt percben.

20. perc: a svédek Elmander révén rögtön válaszolhattak volna Torres góljára, de a kimaradt a ziccer.

15. perc: megtalálták! Bal oldali szöglet után, egy remek összjáték végén Torres fejelt a svéd kapuba (0-1)

14. perc: a spanyolok birtokolják többet  a labdát, de még nem találták meg a rést a skandinávok védőfalán.

7. perc: keresik egymáson a fogást a felek, a kapusoknak még nem akadt munkájuk.

2. perc: rendesen belekezdtek a csapatok, előbb Ibrahimovic, majd Torres veszélyeztetett.

 

D csoport, 2. forduló:

Svédország-Spanyolország 1-2 ( 1-1).

Innsbruck, 35 ezer néző, vezette: Vink (holland)

Svédország: Isaksson - Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson - Elmander, Svensson, Andersson, Ljungberg - Ibrahimovic (Rosenberg 45.), Larsson (Källström 87.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck.

Spanyolország: Casillas - Capdevilla, Puyol (Albiol 24.), Marchena, Sergio Ramos - Silva, Xavi (Fabregas 58.), Senna, Iniesta (Casorla 58.) - Villa, Torres. Szövetségi kapitány: Luis Aragones.

Gól: Ibrahimovic (34.), illetve Torres (15.), Villa (92.).

 

Kapcsolódó anyagok: 
Nézze meg a Hollandia-Franciaország mérkőzés góljait!:     

  • Olaszok nehéz helyzetben    Olaszország-Románaia a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának 2. fordulójában
  • A 2008-as foci Eb góljai
  • Legyőzték a németeket  Megverték a németeket 2008.06.12.
  • Svájc- Törökország 1- 2
  • A portugálok másodszor győztek  A portugálok megszerezték a második győzelmüket 2008.06.11.
  • Svédország - Görögország 2- 0  Euro 2008 Svédország - Görögország 2008.06.10.
  • Játékvezető is ,,játszik"
  • Radoit meg kell mûteni
  • Az olasz sajtó a bírót okolja
  • Több mint száz letartóztatás a pénteki meccsek óta
  • Játékvezetõ is ,,játszik"
  • Nehéz helyzetben az olaszok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!