Sport - Foci

2008.06.05. 17:57

Adebayor a Milanba tart

<p>Az olasz lapok értesülései szerint az Arsenal támadója, Emmanuel Adebayor már mindenben megállapodott az AC Milan vezetőivel, így már "csak" a két klubnak kell megegyeznie a játékos vételáráról. Az "ágyúsok" 40 millió eurót akarnak a csatárért, a Milan azonban ennél kedvezőbb áron vinné Adebayort.<BR /></p>

Az már régóta köztudott volt, hogy a piros-feketék az idei átigazolási szezonban egy igazi középcsatárt szeretnének a gárdához csábítani. A vezetőedző, Carlo Ancelotti ki is jelentette: a nyáron a Samuel Eto o, Didier Drogba, Emmanuel Adebayor, Amauri négyes valamelyike a csapathoz igazol.

Amauri már korábban kiesett, hiszen a Juventus csapott le rá, így három jelölt maradt, akik közül most úgy tűnik, Adebayor lett a befutó - legalábbis az olasz média szerint. A hírek szerint a játékos és az elöljárók már mindenben megállapodtak, így már csak a vételárban kell egyezségre jutnia az Arsenalnak és a Milannak. Silvio Berlusconi és Adriano Galliani szeretné lejjebb vinni a 40 millió eurós kivásárlási árat, de az is előfordulhat, hogy kifizetik a horribilis összeget, mivel égető szükségük van egy klasszis csatárra.

Néhány napja Adebayor még azt nyilatkozta, hogy esze ágában sincs eligazolni az "ágyúsoktól". "Nekem küldetésem van az Arsenalban, amit még nem fejeztem be" - mondta a támadó. "Arsene Wengert és a szurkolókat is megnyugtathatom, nem megyek sehová. Semmi okom a távozásra, és remélem, jövőre bajnoki címhez segíthetem a csapatot" - tette hozzá a 24 éves togói csillag.

Mathieu Flamini már korábban eligazolt a Milanba, és minden valószínűság szerint Aliakszandr Hleb is távozik a nyáron. Ha Adebayor valóban továbbáll, az nagy veszteség lenne az Arsenal számára a 2008/09-es szezon előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!