Sport - Foci

2008.05.04. 16:57

Ur a mennybe mehetett volna

<p>Tuzsér - A fiatal védő két góljával még vezetett a Tuzsér, ám végül a Fradi nyert.</p>

– Már kezdtük azt hinni, nemcsak a meccsre pihenőt kapott (?) Lipcsei Péter, a legutóbb kiállított Dragóner Attila és a sérült Paul Shaw, hanem a teljes Ferencváros távol marad az NB II-es futballcsapat vasárnapi tuzséri mérkőzésétől.
Aztán szűk háromnegyed órával a kezdés előtt megjelentek a zöldek, akik már a kisvárdai szálláshelyükön átöltöztek, és meccsszerelésben szálltak le a buszról. Az várható volt, hogy az érdeklődés nem lesz akkora, mint a két gárda egy évvel ezelőtti mérkőzésén, a Fradi vesszőfutása miatt alig kétszáz szurkoló álldogált a vendégszektorban.

A hangját inkább a tuzséri tábor hallatta a meccs elején, ám először a túloldalon örülhettek, hiszen Fitos vezetést szerzett a Fradinak. Ur László egyenlítése után pedig kísértett a tavalyi meccs szelleme: az eredmény ugyanúgy alakult 1–1-re, mint legutóbb, és még a gólok percei is stimmeltek. Ez az állapot azonban csak rövid ideig állt fenn, hiszen a posztját tekintve balhátvéd Ur újra a mennybe ment: lövőcselét bármelyik klasszis csatár megirigyelhetné, és a befejezés is megérne egy misét.

A második félidőben is sokáig jól tartotta magát a házigazda, ám Vincze Ottó első labdaérintéséből gólpasszt adott Szalainak, majd egy másik csereember, Pisanjuk hozta össze azt a szögletet, amelyből Mátyus a győztes vendéggólt fejelte. Aligha ért volna ez a találat három pontot, ha a 86. percben Nagy Róbert játékvezető megítéli a Fekete Ádám lerántásáért járó nyilvánvaló tizenegyest. Hogy miért nem fújt a sípjába, nem tudni, hiszen az esettől öt méterre állt. A végére még maradt egy piros lap, a tuzsériak pedig annak ellenére szomorúan jöttek le a pályáról, hogy jól játszottak. Ez azonban önmagában kevés a pontszerzéshez.

Ezzel megtört a Fradi rossz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sorozata, a tavalyi három iksz után először tudott meccset nyerni NB II-esként szűkebb hazánkban.

Jegyzőköny, események

Tuzsér Erdért SE-Ferencváros 2-3 (2-1)
Tuzsér, 1200 néző, v.: Nagy R.
Tuzsér: Nagy Z. - Tóth Á. (Jeddi, 60. perc), Sipos T., Dancs B., Ur - Iván A. (Gergely I., 85.), Szilágyi K., Babjak (Szabó I., 75.), Fodor A. - Simon G., Fekete Á. Edző: Virovecz Pál.
Ferencváros: Zarzycki - Fülöp N. (Pisanjuk, 70.), Souare, Mátyus, Vasas - Fitos, Lisztes, Deme (Vincze O., 55.), Szalai T. - Ndjodo (Csiszár, 91.), Bartha. Edző: Bobby Davison.
17. perc: Lisztes átadása után Ndjodo került helyzetbe, aki vezethette volna a labdát, de kissé elhamarkodottan, 17 méterről kapura lőtt, Nagy Z. öklözve hárított, a kipattanóból pedig Fitos 20 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 0-1.
38. perc: Iván jobbról középre gurított, a mélységből érkező Ur pedig 16 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtt, 1-1.
40. perc: Ur a bal oldalon betört a tizenhatoson belülre, majd egy lövőcsel után 14 méterről a bal felső sarokba csavart, 2-1.
55. perc: Vincze első labdaérintéséből gólpasszt adott, kiugratta a bal oldalon meglépő Szalait, aki 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-2.
79. perc: Lisztes baloldali sarokrúgása után a berobbanó Mátyus 3 méterről a kapu közepébe fejelt, 2-3.
89. perc: a jobboldali oldalvonal mellett Gergely elterült a földön, a játékvezető az asszintenssel konzultált, majd kiállította az ellenfelét lekönyöklő Vasast.

Mesterszemmel

Virovecz Pál: - Sokat tettünk a győzelemért, és az egy pontra feltétlenül rászolgáltunk volna.
Bobby Davison: - A mai mérkőzésen az volt a legfontosabb feladatunk, hogy szerezzük meg a három pontot, és ez, ha nehezen is, de sikerült. A játékosok jövőjét illetően tisztul a kép, de még mindig sokat kell dolgoznunk.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!