Sport - Foci

2007.11.06. 09:28

Szabó József Magyarországra tart?

<p>Kijev – Szabó József a jelek szerint szívpanaszai miatt távozni kényszerül a Dinamo Kijev kispadjáról. Helyette várhatóan eddigi segítője, Oleg Luzsnij lesz az ukrán főváros egyes számú labdarúgócsapatának vezetőedzője.</p>

Az ukrán klub hivatalos honlapja szerint a váltásra azért kerül sor, mert a szívpanaszokkal küzdő Szabó a kezelések és kivizsgálások miatt sokat hiányzott az edzésekről.

Szabó szeptember 21-én vette át a szakmai munka irányítását, elődje, Anatolij Gyemjanyenko a Bajnokok Ligája csoportkörében az AS Roma elleni 2-0-ás vereséget követően jelentette be lemondását.

A kárpátaljai születésű Szabó a 60-as években volt a kijeviek futballistája, a 90-es években és a 2004/2005-ös szezonban is dolgozott már trénerként a klubnál. Legutóbb a szintén a Dinamóban csúcsra törő, s pályafutását a Ferencvárosnál befejező Rácz László segítette munkáját.

Az ukrajnai bulvársajtó egyébként éppen a napokban cikkezett arról, hogy a magyar nemzetiségű Szabó Józsefet megkereste az MLSZ, s felajánlotta számára az A válogatott vezetését. A kijeviek mestere egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy régebben valóban eljutott hozzá egy ilyen tartalmú felkérés, amit ő akkor kereken visszautasított. Azóta viszont nem keresték fel a magyarok újabb ajánlattal.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!