Magyarország

2012.09.13. 10:44

Fővárosi Közgyűlés - Jobbik: döbbenetes a város többmilliárdos hitelfelvétele

Budapest, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) - A Jobbik döbbenetesnek tartja, hogy Budapest tízmilliárd forintos hitelt és 25 milliárdos hitelkeretet akar igénybe venni, miközben a főváros termeli az ország GDP-jének 40 százalékát.

Budapest, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) - A Jobbik döbbenetesnek tartja, hogy Budapest tízmilliárd forintos hitelt és 25 milliárdos hitelkeretet akar igénybe venni, miközben a főváros termeli az ország GDP-jének 40 százalékát.Losonczy Pál frakcióvezető csütörtökön, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, elismerik, hogy pénz kell, mert e nélkül nincs működés. Szerintük ugyanakkor a hitel igénybevételének fő oka, hogy az előző városvezetés 20 év alatt két költségvetésnyi pénzt lopott el, a másik pedig a Fidesz, illetve annak Budapest-ellenes politikája - mondta. A jobbikos frakcióvezető szerint a parlamentben és a Fővárosi Közgyűlésben is dolgozó képviselők képtelenek lobbizni Budapest érdekében. Ezért arra szólítják őket fel, hogy tegyenek meg mindent a fővárosért, mert ha így folytatódnak a dolgok, akkor Budapest csődbe fog menni - jelentette ki.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!