Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.05. 06:43

Válasz a „Nem értem” cikkre – olvasói levél

<p>A szociális támogatást komoly feltételekhez kellene kötni. Ha valaki sorozatosan bűncselekményeket követ el, rászorult, én fél évre megvonnám a támogatását. Nagy káosz van a szociális ellátás területén!</p>

A gyermekvédelmi támogatást ruhaneműben vagy levásárolható étkezési bónokban adnám annak, akinek a gyermeke italozik, dohányzik az iskolában. Ha nem megfelelően járatja a gyereket az iskolába, vagy bizonyítottan a tanárt fenyegeti, meg is vonnám a támogatást figyelmeztetésül néhány hónapra.

Az elmaradt étkezési díjakat banki kamattal terhelve vonatnám le a családi pótlékból, költségdíjat felszámítva. Ne felejtsük el, a kiflit sem engedik kihozni addig a boltból, amíg ki nem fizettük. Ismerek olyan családot, aki a gyermekeit minden reggel kocsival hordja az iskolába, és fél éve nem fizeti a menzadíjat. Ha az adminisztrátor – a feladatát végezve – szólni mer neki, a családfő üvölt, cirkuszt csinál az irodában, a családját fenyegeti. Van, akinek mindent szabad, mert még a segélyét sem veszítheti el? – kérdezem.

Nagy káosz van a szociális ellátás területén! A romák különösen nehéz helyzetben vannak, mindent meg kell tenni a felzárkóztatásukért, de szigorú törvényekre is szükség lenne, hogy a munka szó visszanyerje becsületét.

Zolnai Tamás

Kapcsolódó cikkek:

· Postánkból: Miért nem érti?
· Nem értem a támogatást
· Dolgozzon, aki segélyt akar! 
· Monoki segély: csak munkáért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!