Helyi közélet

2013.08.12. 19:14

Lakást adnak a rendőröknek

Debrecen – Ideiglenesen a Ruyter utcára költöznek a gyermekfejlesztők.

Debrecen – Ideiglenesen a Ruyter utcára költöznek a gyermekfejlesztők.

Mintegy 300 millió forintból korszerűsíti az Ibolya utca 24. szám alatti gyermekrehabilitációs központot a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet. Mivel az ingatlan 20 férőhelyes – önkormányzati fenntartású – fogyatékos otthonnak is helyet ad, valamint ott vehetők igénybe a SOFT Alapítvány Szivárvány Korai Fejlesztő Központja által nyújtott szolgáltatások, a három egység az előreláthatóan jövő február végéig tartó munkálatok idejére a Ruyter utca 7. szám alá költözik. A Kenézy az Ibolya utcai ingatlant és környezetét mind építészetileg, mind gépészetileg felújítja.

A tábor miatt

A közgyűlés megszavazta, hogy hat önkormányzati lakás esetében a megyei rendőr-főkapitány gyakorolja a bérlőkijelölési jogát. Kósa Lajos polgármester közlése szerint a felújításra váró ingatlanokba olyan rendőrök költöznének, akiket a menekülttábor létszámának felduzzadása miatt vezényeltek ide.

Az önkormányzat jelenleg 40 lakásnál biztosít bérlőkijelölési jogot a főkapitányságnak, ezekben többnyire aktív vagy nyugállományú rendőrök laknak családjaikkal, néhány esetben elhunyt rendőrök közeli hozzátartozói.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában