Simának tűnhet, de nem volt az

Simának tűnhet, de nem volt az
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Elkerülhető gólok pecsételték meg a szezonbeli második vereségét elszenvedő Balmazújváros sorsát.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kellemes emlékekkel utazhatott Szolnokra a hétvégén, hiszen a legutóbbi két bajnokiját megnyerte a Tiszaligeti Stadionban. A triplázás nem jött össze az Újvárosnak, mivel a Tisza–partiak 3–0-s sikert arattak – Balajti Ádám és a duplázó Gajdos Zsolt vette be Szécsi Gergő kapuját.

Meddő fölény

– A győzelem reményében léptünk pályára a Szolnok ellen. A mérkőzés elején nem volt komolyabb problémánk, aztán a semmiből kaptunk egy gólt, ami megfogta a csapatot. Véleményem szerint a második találat is elkerülhető lett volna. A szünetben rendeztük a sorokat, és a második játékrészben sikerült ráerőltetni az akaratunkat a riválisunkra, ám komolyabb lehetőséget nem tudtunk kialakítani, ellenben a szolnokiak egy kontratámadás végén újra eredményesek voltak. Ha egy, vagy két góllal veszítünk, akkor azt mondom, hogy reális végeredmény született, de ez a különbség nem volt benne a meccsben – elevenítette fel a szombati bajnoki legfontosabb eseményeit a Hajdú–bihari Naplónak a Balmaz egyik alapembere, Kónya Márk.

Feczkó Tamás együttese a legutóbbi négy másodosztályú találkozóján háromszor gólképtelen maradt, az okokról kérdeztük a 26 esztendős labdarúgót.

– Mi is sokat beszélgetünk erről a témáról az öltözőben. Az akarással és a küzdéssel nincs baj, valamint gyakran nyomás alá helyezzük az ellenfeleinket, de a tizenhatos környékén valami hiányzik a futballunkból. Többet kell gyakorolnunk az edzéseken a helyzetek kialakítását és a befejezéseket – vélekedett a középpályás.

Szomorúságra a hétvégi kudarc ellenére sincs okuk a balmazújvárosi szimpatizánsoknak, ugyanis a kedvencek 12 ponttal a hetedik helyen állnak a táblázaton. Ezt a mennyiséget a legutóbbi idényben örömmel elfogadták volna Balmazújvárosban, hiszen akkor két egység szerepelt a gárda neve mellett a nyolcadik fordulót követően.

A következő játéknapon az Újváros a Csákvárt látja vendégül, Kónya Márk zárszóként megjegyezte, hogy szombaton mindenképpen javítani akarnak hazai környezetben a lelkes szurkolóik előtt.

HBN–BÁ