Sikerült a csúcsdöntés a KSI Kézilabda Akadémia ötödik születésnapján

Budapest – A budapesti KSI Kézilabda Gála résztvevői 26 órás játékkal új magyar rekordot állítottak fel a leghosszabb kézilabda-foglalkozás kategóriában.

A szervezők közleménye szerint a vasárnap 11 órakor kezdődött 1560 perces kézimaratont a feketemezes csapat nyerte 1018-1013-ra a pirosak ellen. A KSI Kézilabda Akadémia ötödik születésnapjára szervezett mérkőzésen 42 csapat csaknem 500 játékosa vett részt, köztük a sportiskola növendékei mellett utánpótláskorú kézilabdázók az ország számos településéről, valamint szülők, edzők, korábbi és jelenlegi játékosok.

Az eddigi magyar rekord 25 óra volt, amelyet két éve állítottak fel. A világcsúcs ebben a kategóriában több mint 70 óra.

A meccs a KSI SE élén 25 évig elnökként dolgozó Hazsik Endre sípszavára ért véget, aki záróbeszédében elmondta: a sportegyesület legfiatalabb szakosztálya öt év alatt az egyik legsikeresebbé nőtte ki magát.

Az esemény bevételéből és felajánlásokból a Csemete Alapítványt támogatják, amely a szociális otthonokban élő sérült gyermekek és fiatal felnőttek gondozását végzi.

– MTI –

Címkék: , ,