Magyarország

2009.01.07. 13:19

Nem az olasz udvarló talált az eltűnt lány táskájára

<p>Nem ismerte az eltűnt francia lányt az az olasz egyetemista, aki megtalálta a diáklány táskáját a Lánchídnál.</p>

Ophélie Aurélie Bretnacher az eltűnése éjszakáján ugyan nagyon sokat ivott, de nem volt részeg. A lány laptopjáról később több adatot is töröltek - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdai tájékoztatóján. Korábbi lapértesülésekkel szemben nem az az olasz egyetemista fiú találta meg a december 4-én eltűnt francia diáklány táskáját, aki udvarolt neki.

A rendőrség eddigi információi alapján nem is ismerte a lányt - mondta szerdán a vizsgálatot vezető rendőrtiszt. Seres Ernő, a II. kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerint Ophélie-nek 7 éve van barátja Franciaországban, ezért az olasz udvarló közeledését elutasította.

A lány hívásainak és sms-eseinek 70-80 százalékát azonban az olasz egyetemistával folytatta, utoljára is őt hívta. A rendőrség vizsgálatai során az is kiderült, hogy diáklány laptopjáról - az eltűnését követően - több adatot is töröltek. Azt is vizsgálják, hogy a lány miért nem a megszokott útvonalon indult haza a szórakozóhelyről.

Az eddigi vizsgálatok alapján nem találtak bűncselekményre utaló jelet, ezért nem indítottak nyomozást - mondta a BRFK bűnügyi főkapitány-helyettese. Bodnár Zsolt szerint azonban az ügyet nem zárják le és minden bejelentést megvizsgálnak. A szerdai sajtótájékoztatón megjelent a budapesti francia rendőr-attasé is, aki megköszönte a magyar rendőrség eddigi munkáját és az együttműködést. Mint mondta: a francia rendőrök sem tudtak volna jobb munkát végezni.

Eközben a Fővárosi Főügyészség visszautasította a francia lány szüleinek feljelentését. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a szülők feljelentése egy magyar ügyvédi irodán keresztül hétfőn érkezett az ügyészségre. A szülők emberrablás miatt tettek feljelentést.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint azonban az eddig rendelkezésre álló adatok alapján nem lehet semmiféle bűncselekményt megállapítani. Ezért utasították el a feljelentést.

A december 4-én eltűnt lánynak csak a táskája és iratai kerültek elő a Lánchídnál, ahol utoljára látták. A vizsgálatok, a keresés továbbra is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!