Magyarország

2007.11.28. 09:16

Elkapkodott az élettársi viszonyról szóló javaslat

<p>Az MDF érthetetlennek tartja, hogy a kormány miért akarja még ebben az évben megtárgyalni az élettársi kapcsolatról szóló javaslatát, noha az csak 2009-ben lép életbe.</p>

Az ellenzéki párt szerint a tervezet akár a többnejűséget is lehetővé teszi.

Az MDF szerint a törvényhozásnak alaposabban meg kellene vitatnia az élettársi kapcsolat szabályozásáról szóló javaslatot - olvasható a párt közleményében.

A jelenlegi tervezet ugyanis szerintük több hibát is tartalmaz. Egyebek mellett kifogásolják, hogy a javaslat nem korlátozza a bejegyzett élettársak számát, de azt sem, hogy az élettársi kapcsolatot megszüntet-e egy harmadik emberrel kötött házasság.

Az MDF szerint ez a többnejűséghez hasonló jogi helyzetet teremthet. A javaslat elismerné a szeretőtársi kapcsolatot is. Ez azt jelenti, hogy egy házasság mellett is be lehetne jegyezni élettársi kapcsolatot.

Az ellenzéki párt szerint érthetetlen, hogy miért sürgeti a kormánykoalíció a tervezet idei megtárgyalását, hiszen az csak az új Polgári Törvénykönyv 2009-es beiktatásával egyszerre lépne hatályba.

Az MDF úgy véli, hogy a kormányzat ezzel az újabb "gumicsont-javaslattal" csak a bukott gazdaságpolitikájáról akarja elterelni a figyelmet - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!