Helyi közélet

2014.10.07. 16:57

Jobb életkörülményeket a tábor mellett élőknek

Debrecen - Városi viszonylatban ez a terület a legelmaradottabb, s nemcsak azért, mert közel van a menekülttáborhoz - mondta keddi sajtótájékoztatóján Simoné Hernyák Mária a Kard és Hetényi utcák kereszteződésében.

Debrecen - Városi viszonylatban ez a terület a legelmaradottabb, s nemcsak azért, mert közel van a menekülttáborhoz - mondta keddi sajtótájékoztatóján Simoné Hernyák Mária a Kard és Hetényi utcák kereszteződésében. Az 1-es választókörzet DISZ-es képviselőjelöltje úgy fogalmazott, a 21. század emberének alapvető szükséglete, hogy legyen az utcájában vezetékes víz, aszfaltozott utak és közvilágítás.

- Utóbbi nincs kiépítve Szikigyakorban, Méhészkertben, Gáspárgyörgykertben, Dombostanyán (igaz, az elmúlt 4 évben felraktak ide 5 lámpatestet), a Kemény Zsigmond utca belső udvaránál az óvoda felől és a Sámsoni úti bérházak mögött. Az utóbbi, a közbiztonság javítása miatt is szükséges lenne, hiszen egy üres fás területről van szó, amely a menekülttábor mellett található. Az itteni lakosok pedig félnek a táborban lakóktól - mondta, hangsúlyozva: az itt élő magyar emberek életkörülményeit kellene elsősorban javítani, ha már el kell viselniük ezt a rájuk erőltetett helyzetet.

Terveiket is közölte: a közvilágítás fejlesztése, a bekamerázás, valamint a körzet 14 utcájának leaszfaltozása a céljuk. A sajtótájékoztatón felszólalt Jónásné Dáné Julianna, a 8-as és Karsai Sándor, a 9-es választókerület DISZ-es jelöltje is, akik körzeteik rossz útjairól, a kerékpárutak és a közvilágítás hiányáról beszéltek, de beszéltek a rágcsálók, patkányok elszaporodásának problémáiról is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában