Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.20. 17:33

Elrendelték az előzetest erőszak miatt Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája erőszakos közösülés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságon folyamatban lévő büntető ügyben 2008. május 19. napján meghozott végzésével elrendelte T. Gusztáv gyanúsított előzetes letartóztatását.</p>

A gyanúsított 2008. május 17-én a hajnali órákban ittas állapotban L. Annamária sértettel közösülni akart. A közösülést, a sértett folyamatos kiabálását meghallva, 13 éves lánya meghiusította.

A gyanúsított munkaviszonnyal, megélhetést biztosító rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, büntetett előéletű, ellene ugyancsak erőszakos közösülés bűntette miatt  eljárás van folyamatban.

Az előzetes letartóztatás indokolt, tekintettel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére, valamint arra, hogy a gyanúsított a büntetőeljárás hatálya alatt újabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható megalapozottan, alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított megszökne, vagy elrejtőzne, de megalapozottan lehet tartani attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés jogerős.

Nyakó Zsuzsanna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!