Helyi közélet

2008.04.12. 09:00

Nyugdíjasok vigyázzanak a termékbemutatókon!

<p>Egy kft. egy debreceni kis művelődési házban vérnyomásmérésre és 30 perces egészségügyi termékbemutatóra invitál egy szórólapon. Az esemény után egy nagybeszédű hölgy felkeres néhány nyugdíjast, közölve vele az örömhírt.</p>

Azt valamennyien tapasztaljuk (nem csak nyugdíjasok), hogy elárasztanak bennünket a reklámújságok, a termékbemutatókra szóló meghívók, a telefonon ismertetett nagyszerű befektetési lehetőségek, nyerési esélyek, ajándékok, stb.

Azonban amiről most szólok, az minden eddiginél több, ijesztőbb, a nyugdíjasokat megcélzó pénzlenyúlás. A történet a következő: egy kft. egy debreceni kis művelődési házban vérnyomásmérésre és 30

perces egészségügyi termékbemutatóra invitál egy szórólapon. Ez még nem nagy ügy, a delikvens vagy elmegy, vagy nem.

Azonban az esemény után egy nagybeszédű hölgy felkeres néhány nyugdíjast, közölve vele az örömhírt

– Ön ugyan nem volt ott, de nyert egy 270.000 forint értékű gyapjú ágyneműgarnitúrát, amit azért kapott, mert az ön háziorvosa önt ajánlotta, mivel rendszeresen figyelmet fordít az egészségére! Valamint ez a garnitúra X.Y. ismert névhez köthető, jól hangzó márkanevű termék. Minden tartozékot nem tartalmaz, a hiányzókért 140.000 forintot kell fizetni.

Máris hozom. Ha nincs itthon pénze, elviszem az

OTP-be. A másik lépcsőházban lévő szomszédja is nyert, már ki is fizette a temetésre félretett pénzéből és a kosztpénzből. Ugyan, ne Ön legyen már a fekete bárány, aki nem veszi át a nyereményt. Csak hárman nyertek! Nincs ennyi pénze? Nem baj! Ha nem pletykálja el a szomszédnak, akkor nem számítok áfát, postaköltséget, így 80.000 forintért az öné a termék!

Közben a hölgy többször is lagymatag kézfogással pecsételi meg a reménybeli üzletet.

Ebből az egészből két dolog nem igaz: a szomszéd nem vette át a „nyereményt”, valamint a jónevű terméket csak Budapesten lehet megvásárolni. X. Y. pedig nem foglalkoztat üzletkötőket és nincs kapcsolatban háziorvosokkal, gondolom a fent említett Kft-vel sem. Arról már nem is beszélve, hogy másvalaki a szomszédom háziorvosa és más az enyém.

Továbbá a hölgy betegségemként asztmát és allergiát jelölt meg, amiről – szerencsére – eddig nincs diagnózisom. Más stimmel: nyugdíjas vagyok.
Kérem, vigyázzanak!

Kiss Anna, Debrecen

Kapcsolódó anyagok:

  • Létezik-e még az úgynevzett nyugdíjas állás?
  • Nem minden kisnyugdíjas valódi kisnyugdíjas
  • Egy termékbemtutató anatómiája
  • Termékbemutató: Lélektani hadviselés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában