Rio 2016 – Elkészült a férfi vízilabdázók selejtezőjének programja

Budapest – Elkészült a programja a férfi vízilabdázók áprilisi, trieszti olimpiai selejtezőtornájának, amelyen a magyar válogatott is részt vesz.

Benedek Tibor Európa-bajnoki bronzérmes együttese az április 3. és 10. között sorra kerülő olaszországi tornán sorrendben Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország és Szlovákia legjobbjaival találkozik.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő együtteseken kívül Olaszország, Kazahsztán, a Dél-Afrikai Köztársaság, Spanyolország, Németország és Hollandia szerepel majd a kikötővárosban, ahol a két hatcsapatos csoportból az első négy-négy jut tovább, majd a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem, és a párharcok győztesei megszerzik az olimpiai részvétel jogát.

A magyar szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint Triesztben készítik el a riói olimpia férfi tornájának csoportbeosztását is. Szerbia, Horvátország, Görögország, Japán, az Egyesült Államok, Montenegró és Brazília már rendelkezik kvótával, hozzájuk a trieszti torna négy elődöntőse csatlakozik, illetve egy óceániai csapat, feltehetően az ausztrál.

A trieszti torna magyar vonatkozású programja:

április 3., vasárnap:
Franciaország-Magyarország

április 4., hétfő:
Kanada-Magyarország

április 5., kedd:
Magyarország-Románia

április 6., szerda:
Oroszország-Magyarország

április 7., csütörtök:
Magyarország-Szlovákia

április 8., péntek:
negyeddöntő

április 9., szombat:
elődöntő

április 10., vasárnap:
helyosztók

– MTI –
hirdetés