Rio 2016 – Boczkó Gábor nyolcaddöntős párbajtőrben

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Boczkó Gábor (b) és a szenegáli Alaxandre Bouzaid asszója a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a legjobb 32 között a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. Boczkó Gábor 15-9-re győzött és bejutott a nyolcaddöntőbe.
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9. Boczkó Gábor (b) és a szenegáli Alaxandre Bouzaid asszója a riói nyári olimpia férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a legjobb 32 között a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 9-én. Boczkó Gábor 15-9-re győzött és bejutott a nyolcaddöntőbe. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro – Első mérkőzésén simán győzött, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe Boczkó Gábor párbajtőrvívásban a riói olimpián.

A legjobb 32-ben a három magyar közül elsőként pástra lépő Boczkó a szenegáli Alexandre Bouzaiddal vívott, és magabiztosan, 15-9-re verte ellenfelét.

Az asszó eleje még kiegyenlített volt, de a magyar párbajtőröző már az első szünet előtt így is 4-2-re vezetett, onnantól pedig fokozatosan nőtt a különbség.

“Az ember mindig izgul az első mérkőzése előtt, különösen egy olimpián, úgyhogy ez most így jó volt bemelegítésnek. Akadtak még hibák, de ez mindig előfordul” – értékelt az MTI-nek Boczkó. “Azt tudni kell, hogy ez a fiú hiába indul szenegáli színekben, francia, sokáig benne is volt a francia csapatban, csak a londoni olimpia előtt kiszorult, és akkor váltott országot. Kellemetlen stílusú vívó, ráadásul francia markolattal vív, ami nem kedvez nekem, ennek fényében nagyon jó ez az eredmény.”

Boczkó legközelebb Imre Gézával mérkőzik 18 órakor.

Eredmények:

a 64 között:
Rédli András-Abdulaziz Alsatti (független olimpiai versenyző/kuvaiti) 14-13

a 32 között:
Boczkó Gábor-Alaxandre Bouzaid (szenegáli) 15-9

– MTI –