Rettegj hát, Tatár Sanyi!

Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs - © Fotó: Getty Images
Évek óta megvan az átigazolási időszakok slágertémája a sportsajtó számára: hová igazol el Dzsudzsák Balázs, a nemzeti balláb. Így van ez ezúttal is, különösen azért, mert most valami történt is válogatott labdarúgóval. Tamás Nándor jegyzete.


A Dinamo Moszkva télen lejáró kontraktusú szélsőjét a török újságírók csúnyán lebuktatták, Balázs titokban szeretett volna puhatolózni a Bursaspornál, de a reptéren lecsaptak a médiamunkások s hamarjában világgá ment a hír: Dzsudzsi a Süper Lig egyik dúsgazdag középcsapatához kerülhet.

Erre ugrott rá az internetes kommentország, „visszalépés, csak a pénz érdekli, mé’ nem megy egy topligába?”

Hogy miért nem megy? Azért, mert a Herthát trenírozó Dárdai Pálon kívül jelenleg senki nem óhajtja megszerezni a csúcsbajnokságok edzői közül. Ahogyan Dzsudzsák fogalmazott, nincs túl sok ajánlata.

Úgy néz ki, a Herthának – ellentétben a törökökkel – nincs pénze kivásárolni a támadót a már csak pár hónapig élő szerződéséből, DZSB7-nek pedig érthetően nincs kedve a besértődött moszkvaiak kispadján hólyagosra ülni a fenekét.

A baj csupán az, hogy amíg a középpályás kénytelen ezekkel a gondokkal, feladatokkal megküzdeni, az idő telik, a válogatott pedig szeptember elején a románok ellen Eb-selejtezőt játszik. Balázs meg nem játszik, csupán edz, utazik, hezitál. Ennek ellenére mégis bízunk benne, hogy mint Bukarestben tavaly, Pesten is bevágja Tatarusanunak (a drukkerszlengben: Tatár Sanyi) jó 25-ről.

– Tamás Nándor –