Helyi közélet

2013.02.25. 11:00

Felbukkant az első debreceni Harlem Shake

A cívisváros még jócskán adós a minőségi Harlem Shake videókkal. Az első rázkód(tat)ás viszont már a YouTube-on, egy amatőr zenekar követte el. Mutatjuk, elemezzük.

A cívisváros még jócskán adós a minőségi Harlem Shake videókkal. Az első rázkód(tat)ás viszont már a YouTube-on, egy amatőr zenekar követte el. Mutatjuk, elemezzük.Roppant népszerűségnek örvend az újhullámos őrület a videómegosztókon. A résztvevők mintha csak a leglazább videóklippben szerepelnének, úgy rázzák a kamera előtt.

A Harlem Shake eredetileg klasszikus hip-hop és elektronikus zene ötvözete, ezt kezdte el parodizálni az internet népe. A lényeg, hogy először csak egy ember táncol, aztán mindenki bekapcsolódik az őrjöngésbe. Maguk a harlemiek fel vannak háborodva a jelenség miatt, a saját kultúrájuk kigúnyolásuknak érzik azt, valljuk be tényleg fogalmunk sincs róla, hogy mi az a Harlem Shake valójában.

Noha eddig a debreceni középiskolások és egyetemisták nem kényeztettek el minket ilyen videókkal, a kezdet azért bíztató. Az Első Debreceni Harlem Shake cím büszke tulajdonosa a Fáziskésés nevű csapat, akik rendesen megfogták a fázist, mint azt a videó is mutatja. Közel szabványos módon mutatják be a "performanszt", használnak sisakot, jó az extázis előtti csendélet és megvan a kötelező lassítás is a végén. Várjuk a folytatást!

Ha úgy gondoljátok Ti jobban külditek, rázzatok egy Harlem Shake-et és küldjétek el nekünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában