Sport

2013.06.25. 10:09

Holland, magyar és román győzelmek

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség nyolcfordulós versenyének harmadik körére került sor az elmúlt hétvégén. A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság mostani versenynapjain a szokások szerint szombaton a női és férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok küzdöttek.

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség nyolcfordulós versenyének harmadik körére került sor az elmúlt hétvégén. A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság mostani versenynapjain a szokások szerint szombaton a női és férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok küzdöttek.

Csendes, nyugodt környezetben, Kaba központjában a Városi Gyógyfürdő rendezett, szépen parkosított területén játszottak ezúttal a csapatok.

Már az előzetes nevezéseknél látszott, hogy a bajnokság tovább nemzetköziesedik, ugyanis az elmúlt fordulóban már szerepelt romániai Vaskohsziklás (Stei) mellett Nagyváradról is érkeztek jelentkezések és a jelenleg Magyarországon élő holland Niek Feron is jelezte részvételét. A külföldieken kívül Berettyóújfaluból, Hajdúnánásról, Tiszavasváriból, és – a Transit 2000 Kft. segítségével ingyen busszal – Debrecenből is érkeztek Kabára strandröplabdások.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a verseny kezdete előtt minden résztvevő a Ráthonyi Kft. támogatásaként egy-egy másfél literes Traubisodát vehetett át frissítőként.

A női párosok ragyogó napsütésben játszottak, sőt gyakran kellett locsolni a pályát a rekkenő hűség miatt. A sorsolás után két csoportban kezdődtek a mérkőzések. Az erősebbik csoportban az elmúlt fordulókban jól szereplő Kovács-Miskolczi Noémi, Kovács Kata páros legyőzte a most összeállt Boiţ Andreea Daciana (Nagyvárad), Marczinné Szelekovszky Ibolya párost, míg a másik ágon az elmúlt fordulóban győztes Marczin Daniella, Zolnai Vanda páros könnyedén jutott a legjobb négy közé. Aztán a román-magyar egység először a másik csoport győztesét verte meg, majd a döntőben visszavágott a csoportban elszenvedett vereségért és megnyerte a tornát. Több fiatal páros is szépen szerepelt.

A férfiaknál a nagyváradi strandröplabdások taroltak, az első és a második helyen is az LPS Bihorul Oradea párosai végeztek, a harmadik helyet a Szalóki István, Tóth Dániel egység szerezte meg. Minden férfijátékost dicséret illet, mert hatalmas esőben játszották végig a mérkőzéseket.

A vegyes párosoknál három háromfős csoportban kezdtek a csapatok. A csoportgyőztesek a keresztjátékok során legyőzték a csoportok második helyein végzett csapatokat, így megőrizték éremszerzési lehetőségeiket. Az aranyérmet a holland Niek Feron Kovács-Miskolczi Noémivel az oldalán szerezte meg, így ezúttal mindhárom kategóriában volt külföldi győztes is. A második helyen a Hock Renáta, Korponai Tibor kettős végzett, míg a bronzérmet a Fehér Anna Ditta, Orbán Attila duó vehette át.

A bajnokság 2013. július 13-án és 14-én Debrecenben, az Aquaticum Strandfürdőben folytatódik. A kabai fordulóhoz hasonlóan ott is sok értékes ajándék fog gazdára találni, hiszen az érmeken, kupákon és okleveleken, valamint a Ráthonyi Kft és a Hajdú-bihari Napló felajánlásain kívül a győztes párosok tagjainak az Andromeda Travel Kft. díjmentes szállást biztosít Görögországban, Makrygialos üdülőhelyen 7 éjszakára.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu) és a Facebookon (https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!