Rendőrök járják a hadházi erdőket

Hajdúhadház – A hajdúhadházi erdőtulajdonosoknak sok gondot okoznak a fatolvajok, a hűvös idő beálltával pedig minden évben megugrik a falopások száma. Ezért pénteken közös járőrszolgálatot szerveztek Hajdúhadházon a helyi rendőrök, polgárőrök, mezőőrök és erdészek, akik a külterületeken található erdőket járták be.


A megyei rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök több száz órát töltöttek közös szolgálatban a polgárőrökkel, az erdészekkel és más társszervekkel Hajdú-Bihar megyében. Többnyire a helyi körzeti megbízottak járják velük az erdőt, hogy folyamatos jelenlétükkel megelőzzék a bűncselekményeket, illetve elfogják a tetteseket. A visszatérő jelleggel végzett járőrszolgálatok különböző napszakokban történnek, és elsődleges céljuk, hogy megelőzzék a falopásokat, az illegális fakitermelést, az orvvadászatot valamint az egyéb külterületi bűncselekményeket.

A megelőzés érdekében a rendőrség számít az erdő- és földtulajdonosok tevékenységére. Lehetőség szerint látogassák meg többször ingatlanjaikat, a kezelésükben álló földterületet, ellenőrizzék annak sértetlenségét.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy bizonytalan eredetű faanyagot ne vásároljanak. Gyanús személyek megjelenése esetén, vagy gyanús eredetű tüzelőt árusító teherautót észlelve értesítsék a rendőrséget.

HBN