Rendőrök is futottak az autizmussal élőkért

Akt.:
Rendőrök is futottak az autizmussal élőkért
© Fotó: police.hu
Debrecen – A hajdú-bihari rendőrök idén is részt vettek azon a családi sportnapon, amelyre a város autista fiataljait és kísérőiket várták.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet az Autizmus Világnapja alkalmából március 31-én a Magyar Honvédség 5. Bocskai Lövészdandár sportkomplexumban 7. alkalommal rendezte meg értelmi sérült gyerekek – elsősorban autisták – és gondozóik, szüleik részére a Forrest-futásként ismert családi napot.
A rendezvény célja, hogy az autista fiatalok mellett orvosok, katonák, rendőrök, sportolók, művészek, országgyűlési és önkormányzati képviselők felhívják a figyelmet a sérült emberekkel szemben megnyilvánuló tolerancia szükségességére és fontosságára.

A rendezvény szervezésében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály is részt vett. A rendőrségi program keretein belül bűn- és baleset-megelőzési szóróanyagot és ajándéktárgyakat kaptak a gyerekek, valamint volt kutyás bemutató is. Ezután a futáson a 400 méteres távot a rendőrök közösen, egy-egy gyerekkel kézen fogva teljesítették.

A rendőrség idén 6. alkalommal csatlakozott a rendezvényhez, amellyel az volt a fő célja, hogy az áldozattá válás szempontjából kiemelten veszélyeztetett, fogyatékkal élő gyerekek bátran merjenek a rendőrökhöz fordulni és baj esetén segítséget kérni.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –