360 fokos videó: rekorderek lettek a mórások

Akt.:
360 fokos videó: rekorderek lettek a mórások
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Az égiek is kegyeikbe fogadták a városi strandfürdőre kilátogató diákokat hétfő délután.

A strandlátogatás apropója nem volt más, mint megdönteni a 2017-ben felállított legnagyobb létszámú, hétköznapi tárgyakból készített hangszerekkel bemutatott közös zenélés létszámrekordját.

A rekord felállításához idén a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ hajdúnánási és hajdúböszörményi tanintézményeinek tanulói és az Egyesített Napközi Otthonos Óvodák apróságai is csatlakoztak. Ők sem érkeztek üres kézzel, hiszen a kacathangszereik mellett látványos táncbemutatókkal is készültek. Három órakor a zenészek már hangoltak, az énekesek torkukat köszörülték, hogy végre kiderüljön, elegen vannak-e az újabb tömegszerűségi rekord felállításához.


Forrás: Youtube/Hírek 360

A rendezvénytéren összegyűlt, kacathangszerekkel felszerelt, majdnem ezer fős gyereksereget a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatója, Tóth Lajos Árpád, a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI intézményvezetője, Nagy Ilona és a település polgármestere köszöntötte.

zene1Fotó: Miska Andrea

A feszült várakozást az eldördülő startpisztoly hangja törte meg, és már útjára is indult a zenés dzsembori. A gyerekek elénekelték az Erdő, erdő, erdő marosszéki kerek erdő című népdalt, de voltak, akik táncra is perdültek a közös zenélés közepette. A Magyar Rekord Egyesület hitelesítőjének, Sebestyén Istvánnak így nem maradt más dolga, minthogy a színpad előtt felsorakozott kacathangszeres muzsikusokat megszámlálja. Nem sokkal négy óra után az is kiderült, hogy újabb magyar rekord büszke tulajdonosai lettek a mórások, hiszen egy időben több mint hétszázan énekeltek és zenéltek.

zene2Fotó: Miska Andrea

A nagyszabású rendezvény méltó zárásaként Dés László Valahol Európában című musicalének betétdala csendült fel a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI dalos diákjainak előadásában. A produkció különlegességét az adta, hogy Horváth Zsófi Bíborka, a nyíregyházi Bem József Általános Iskola 2. a osztályos kisdiákja jelnyelvvel adta elő A zene az kell című dalt.

– Miska Andrea –