Helyi közélet

2013.04.19. 18:47

Segítik a hazai vállalkozásokat

Nagyrábé - A húsboltot, feldolgozóüzemet és vágópontot az agrárminiszter adta át.

Nagyrábé - A húsboltot, feldolgozóüzemet és vágópontot az agrárminiszter adta át.Sok ilyen helyi kezdeményezésű vállalkozásra lenne szükség, hogy a magyar mezőgazdaság még jobban fejlődjön - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a település húsipari beruházása és a hozzátartozó sápi vágópont péntek délutáni átadási ünnepsége kapcsán. Az agrártárca vezetője hozzátette, nagyon fontos, hogy a hazai kis- és középvállalkozókat segítsék a mezőgazdaságban is, mert ennek a szektornak mindössze 30-35 százalékos a piaci részesedése, szemben a 65 százalékos uniós átlaggal.

Jó minőségű, helyi terméket állítanak elő

 Összesen 204 millió forintból hozta létre a település polgármestere, mezőgazdasági vállalkozó a pénteken átadott húsboltot, feldolgozót és vágópontot, melyhez az agárártárcától 102 millió forint támogatást kapott. Ehhez kapcsolódva Fazekas Sándor miniszter elmondta, két pályázati kiírásukkal már 30 vágópont jöhet létre, de a támogatást más profilú feldolgozóüzem létesítéséhez is meg lehet pályázni. A nagyrábéi beruházás 5 új munkahelyet teremtett a településen.

HBN  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában