Püspökladány hírei

2017.07.30. 10:22

Fotók: Az elveszett ménes

Püspökladány - Július utolsó szombatja különleges premier időpontja immár negyedik éve Ladányban.

Püspökladány - Július utolsó szombatja különleges premier időpontja immár negyedik éve Ladányban.

A sárréti városbeli Új Lovas Színház – melynek megálmodója és vezetője Tőke László – ezúttal Kiss Zoltán Az elveszett ménes című darabját mutatta be a visszatérő közönségnek.

Atomháború után

A történet – mint írják – „a jövőben, egy elképzelt atomháború maroknyi túlélőjének mindennapjaival kezdődik, majd egy váratlan utazó érkezése teljesen összekuszálja a soraikat. Mesél nekik egy távoli helyről, ahol még találhatnak vadon élő lovakat, amik az ő világukban mindennél drágább kincsnek számítanak. (…) Megindul a hajsza életre-halálra, kié legyen az elveszett ménes.”

Fotó: Kovács Péter

Új távlatok a műfajban

Meglepetésszámba menő vendégek is helyet kaptak a produkcióban, mint a debreceni Power Pole Dance rúdtáncosai, a szolnoki Stay Fresh breakcsoport vagy a debreceni Joy Orient hastáncosai, de lovas számokban sem szűkölködött a műsor: a nádudvari Dávid lovastanya lovasai, kiemelve Csoma Dávid szabad idomításával és Tőke László rakoncátlan csikói új és új lehetőségeit mutatták meg a műfajnak. A bemutatót a szintén debreceni Lovas Mária légtornász, valamit Pál­mai Balázs tűzzsonglőr szereplése tette teljessé. Dévai Fanni és Szombath Gergő, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói, valamint Madarász Lilla és Mogyorósi Nikolett, a társulat vezetőjének személyes tanítványai is közreműködtek, s nélkülözhetetlen a szerepe egy efféle előadásban a nagy létszámú technikai háttérmunkásnak is.

Az előadás motorjai

Tőke László mellett párja is a produkció motorja: Tóth Andrea, amellett, hogy szerepel a darabokban, koreografál, díszletet, jelmezt is tervez, s ő válogatja a háttérzenét, illetve a szereplőket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!