Hirdetés

2023.02.28. 10:12

430 milliós beruházás egy bárándi telephelyű építőipari cégnél

Magas szintű gépparkot hoz létre bárándi telephelyén a magyar építőipar meghatározó szereplője, a BAU-MOBIL-TRANS Kft. Alacsony károsanyag-kibocsátású, csökkentett üzemeltetési költségű új kotrógépekkel biztosítanak hatékony munkavégzést a vasútépítésben, utak, autópályák építésében. A magyar tulajdonú vállalkozás 305,65 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el a 436,64 millió forint értékű beruházásuk megvalósításához. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program GlNOP Plusz-1.2.1-21 pályázati konstrukció keretében, európai uniós támogatással valósul meg.

Forrás: Bau-Mobil-Trans Kft.

Nyolc új csúcstechnológiás kotrógéppel bővül a vasútépítéssel, területelőkészítéssel, mélyépítéssel foglalkozó BAU-MOBIL-TRANS Kft. bárándi gépparkja. A cél a hatékonyabb, modernebb, biztonságosabb munkavégzés.

„Cégünk több évtizedes múltra tekint vissza, több ezer kilométer vasút megépítését segítettük tevékenységünkkel” – mondta Kiss István, a BAU-MOBIL-TRANS Kft ügyvezető igazgatója. „Ezek a korszerű gépek kiváló üzemanyag-fogyasztásúak, alacsony a károsanyag-kibocsátásuk, biztonságosak a gépkezelők számára is. A beruházással nagyobb teljesítményre leszünk képesek, 10-15 százalékos árbevétel-növekedést várunk a jövő évre.”

A BAU-MOBIL-TRANS Kft. a fejlesztéssel új munkahelyeket is létrehoz gépkezelői munkakörben. A pályázati program további részét képezi még egy 5 kW teljesítményű hőszivattyú telepítése is. A megújuló energia a cég telephelyének fűtésienergia-igényét szolgálja, ezzel is csökkentve a költségeket. A projekt egy fő részére gépkezelői képzést is tartalmaz.

A 436 millió forintos program 305,65 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a GINOP Plusz-1.2.1-21 pályázat keretében.

A beruházás tervezett megvalósítása 2023.09.30-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában