Szponzorált tartalom

2021.06.03. 17:01

A tökéletes családi nappali

A lakás központi helyszíne az, ahol a hétköznapok kis és az ünnepek nagy eseményei egyaránt helyet kapnak.

Fotó: Dariusz Jarzabek / Shutterstock

A nappaliba invitáljuk be a vendégeinket egy jó beszélgetésre, vagy az ebédlőben töltött idő után meginvitáljuk őket a „szalonba”. Itt állítjuk fel a karácsonyfát, a mindennapokban itt kezdenek el totyogni, majd játszani a gyerekek, és ha lehet, a munkát száműzzük más szobákba, vagy az egyik sarkába alakítjuk ki a home office során. Éppen ezért nem mindegy, milyen ülőalkalmatosságokkal szereljük fel a nappalit. Nézzük át, mire érdemes figyelni a tökéletes nappali kialakításakor!

A nappali a lakás szíve

A központi funkciói miatt ennek a szobának sokféle megjelenése lehet, ami egyből tükrözni fogja lakói stílusát és életmódját. Ha még csak egyedül vagy kettesben élünk, lehet inkább fotelek fognak sorakozni a tévé irányába nézve – de előbb vagy utóbb, a család növekedésével a kanapé elengedhetetlen kellék lesz. Hogyan válasszuk ki a megfelelő és strapabíró díványt, ami egyben gyerek-kompatibilis?

Családi kiszerelésű kanapék

Sok szófa csak önmagában mutat jól, és nem feltétlen szolgál elég kényelmet egy növekvő család számára. A sarokkanapék ezzel szemben elég teret hagynak mindenkinek: a kialakításuknak köszönhetően akár ketten is elnyúlhatnak rajta, vagy ülve akár egyszerre 4-6 ember foglalhat helyet úgy, hogy mindenki komfortosan elférjen.

Persze a kanapék méretét egyből befolyásolják a nappali dimenziói. Ugyanakkor a sarokkanapék előnye egyben, hogy a legtöbbjük ággyá alakítható, amelyen akár ketten is kényelmesen tudnak pihenni. A legtöbb ráadásul tárolóként szintén remekül funkcionál – könnyen elrejthetjük szem elől az ágyneműket, vagy iratokat, ritkán használt tárgyakat helyezhetünk el bennük.

A huzatot figyelembe véve jó választás a szövet vagy a bőr – utóbbi első gondolatra kényesebbnek tűnhet, ám valójában hosszú távon igazán helytáll és könnyebben takarítható. A szövetek ezzel szemben cserélhetőek és nem feltétlen igényelnek extra tisztítószereket.

(PR)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában