Szponzorált tartalom

2021.05.11. 12:16

Kutya-gazdi fogyókúra – hozd formába magad kedvenceddel!

Rövidesen beköszönt a nyár, és ilyenkor egyre többen szembesülnek azzal, hogy bizony idénre sem sikerült elérni az áhított bikinialakot; no de ne csüggedj, még mindig nem késő, hogy belevágj az életmódváltásba! Ha pedig a kutyádra is ráférne némi súlyvesztés és plusz erőnlét, akkor ne habozz, itt az ideje, hogy közösen belekezdjetek egy egészségesebb életformába!

Hogyan tudnak a kutyák elhízni?

A válasz egyszerűbb, mint hinnéd – pontosan úgy, ahogy mi, emberek. Vagyis helytelen táplálkozás, túlzott kalóriabevitel, kiegészítve túl kevés testmozgással. Az ételekben bővelkedő, inaktív életmód négylábú barátainknál is ahhoz vezet, hogy kevesebb energiát használnak fel, mint amennyit bevisznek, a felesleg pedig zsír formájában szépen elraktározódik.

Fotó: Kutyakajas.hu

És hogy hogyan lehet megszabadulni a súlytöbblettől? Nos, ki hitte volna, de szintén ugyanúgy, mint az emberek esetében! Vagyis: kevesebb és egészségesebb étel fogyasztása, valamint rendszeres mozgás. Épp ezért, ha te magad is némi túlsúllyal küzdesz, vagy csak szeretnéd jobb formába hozni magad, akkor kutyáddal közösen is elkezdhetitek az alakformálást!

Első lépés: tudatos étkezés

A fogyáshoz a diéta és a sport egyaránt szükséges, egyik sem működik a másik nélkül. Ha magadnak szeretnél összeállítani egy fogyókúrás étrendet, arra kismillió lehetőséged van, de mi a helyzet a kutyával? Őt természetesen nem kell teljes kiőrlésű pékárukból, zöldségekből és gyümölcsökből álló menüre fogni, de az ő táplálkozásán is változtatni kell.

Először kerüljön tiltólistára a jutalomfalat, és minden nassolás az étkezések között! Házi kosztot egyébként sem ajánlott adni a kutyának, de ha diétán van, akkor pláne nem.

Az eledelét is érdemes lecserélni olyanra, ami gabonák és különféle adalékanyagok helyett hasznos állati fehérjéket, gyógynövényeket és vitaminokat tartalmaz. Egy ilyen eledel sokkal táplálóbb és egészségesebb, valamint már kisebb mennyiség is kellő energiával látja el az állatot. Próbáld ki a magyar gyártmányú Julius K9 tápokat a Kutyakajas.hu webáruházból!

Második lépés: éljen a mozgás!

Ha étel fronton minden rendben, akkor következik a mindennapok aktivizálása. Ha nektek a napi séta eddig annyi volt, hogy levitted az ebet a háztömb elé, és leültél a padra, amíg ő elvégezte a dolgát, akkor ezen ideje változtatni!

A séta legyen valóban testmozgás, és ne csak pár percig tartson, hanem legalább fél órát. Hogy ne váljon unalmassá, ne mindig ugyanazt az útvonalat járjátok be, hanem fedezzetek fel új helyeket is. Ha mindketten jelentős túlsúllyal rendelkeztek és nehezen mozogtok, akkor eleinte csak napi 1-2 kilométer könnyed séta legyen, de ahogy egyre jobb erőben lesztek, ne felejtsd el növelni a távot.

Hétvégenként pedig jöhet egy jó kis túra a közeli erdőben, ha pedig már ez sem okoz kellő kihívást, akkor a sétát felválthatja a laza kocogás, majd pedig a futás, ami embert és állatot is alaposan átmozgat.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában