Szponzorált tartalom

2021.03.19. 15:10

Egyszerű, de fontos kérdés: hogyan válasszuk ki a megfelelő szappant?

A szappan használata néhány éve szerencsére újra divatba jött, ami nagyszerű hír, hiszen kiválóan tisztítja és ápolja bőrünket.

Fotó: freepik

Nem mindegy azonban, hogy milyen szappanra bízzuk rá ezeket a feladatokat: a választásnál elsősorban a minőséget és nem az árat kell figyelembe venni. Mutatjuk, mire kell figyelni a szappan kiválasztásánál.

A szappan olyan tisztítószer, amely egyben kozmetikai feladatokkal is bír, hiszen a bőrünket tartjuk vele tisztán. Éppen azért kell mindig a minőségi megoldásokat választani, mert azok úgy lettek kialakítva, hogy nem csupán eltüntetik a szennyeződéseket a kezünkről, arcunkról, de ezt követően ápolt, táplált bőrt hagynak maguk után. Hogy ezek a minőségi szappanok valamivel magasabb áron érhetőek el? Ez igaz, de mire költene picivel többet az ember, ha nem saját magára, a bőre egészségére?

Megéri a minőségre áldozni

Vegyünk egy jó példát a minőségi szappanra, ez legyen a L'Occitane brand, illetve annak termékei. Ennek fontos tulajdonsága, hogy csakis természetes alapanyagokból készült, ezt egy egyszerű, olcsó bolti szappan nem mindig mondhatja el magáról. Kozmetikai cikként kezeli a gyártó a szappanjait, azaz egyszerre hatékony és illatos megoldásokat kínál, ami szintén nem utolsó szempont. A francia márka évtizedek óta készít minőségi szappanokat, azt pedig, hogy folyamatosan növekszik a népszerűsége, az alapértékeinek köszönheti: ez a minőségi termék, illetve az emberközpontúság, amely mellé felzárkózott az utóbbi években a fenntarthatóság is.

Hálás lesz a bőrünk

A minőségi szappan tehát egész más elvek szerint készül, amit meg kell fizetni, ám sokszor csak minimális árkülönbségről van szó a magasabb minőség érdekében. A szappanvásárlás amúgy sem napi szintű tevékenység, hetekig elegendő lehet egyetlen darab akár egy egész családnak, azaz a havi szintű kiadásokat biztosan nem az dobja majd meg, hogy az ember minőségi szappant választ. A bőrén azonban naponta érzi ennek előnyeit, tápláltabb, egészségesebb lesz, a kézszárazságot pedig el is lehet felejteni.

Kerüljük el, ami mesterséges

A minőségi termékeknél nem szükséges mesterséges alapanyagokat keresni, ugyanis nincsenek. Nem kerül majd a kezünkre és az arcunkra például nátrium-laurét-szulfát, sem propilén-glikol, ami az alkoholok csoportjába tartozó szénhidrogén-vegyület, és amire semmi szükségünk nincs. Csak éppen megkönnyíti az olcsó megoldások elkészítését, így hozzáadják az alacsony minőségű termékekhez. A természetesség hatalmas érték, ezért meg kell próbálni minden ilyen adalékanyagot elkerülni.

Csak természetesen

A magasabb kategóriába tartozó szappanok ezzel szemben friss alapanyagokból készülnek, amelyeket a természetből gyűjtenek be a gyártók. Ezek lehetnek gyógynövények, esszenciális olajok, így az összkép mindig tápláló, frissítő, kellemes illatú szappant eredményez, nem ritkán pedig sebgyógyító, illetve stresszoldó hatása is lehet a termékek összetevőinek. Ugye, hogy megéri egy kicsivel többet költeni a minőségi szappanra?

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában