Szponzorált tartalom

2021.02.19. 09:49

Három szabadtéri időtöltés kicsiknek és nagyoknak

Ahogy közeleg a tél vége, egyre türelmetlenebbül várjuk, hogy ismét lehetőségünk nyíljon a szabadtéri játékok és sportok gyakorlására.

Bár megfelelő öltözékben télen is el lehet menni kocogni vagy biciklizni, ezeknek a tevékenységeknek közös tulajdonságuk, hogy kevésbé családbarátok. Szerencsére nyakunkon a tavasz, épp itt az ideje ráhangolódni a közös kültéri időtöltésre és bevásárolni. Összeszedtünk három olyan ötletet, amit az egész család együtt élvezhet, amint kisüt a nap!

Csapatjátékok

A különböző csapatjátékokat azért érdemes kipróbálni, mert egyszerre kínálnak lehetőséget szórakozásra és testmozgásra kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ráadásul csapatépítésre is kiválóan használhatóak, ami valljuk be, időnként a legjobb családban és baráti társaságban is hasznos lehet. A klasszikus labdajátékok, mint a foci, a kosár vagy a röplabda, az ütősök, mint a tollas, a tenisz vagy a pingpong és a kreatív ügyességi játékok mind rengeteg nevetést tartogatnak az egész család számára. Labdák, ütők és más kellékek – érdemes ezeket máris beszerezni, hogy amint lehetőség adódik, máris ki lehessen menni a kertbe vagy a parkba.

Kerti trambulin

Fotó: Canva.com

Egy trambulin edzés csupa móka és kacagás! Az, hogy felnőtt fejjel is úgy ugrándozhatunk, ahogy azt gyerekkorunkban csináltuk utoljára, nem csak nosztalgikus és felszabadító, de kiválóan átmozgatja az izmokat is. Egy méretes trambulin ugrófelület lehetőséget ad arra, hogy az egész család együtt bohóckodjon. Persze egy-két dologra azért ügyelni kell a vásárláskor: biztosnak kell lennünk benne, hogy a kertben lesz elegendő méretű sík felület a szerkezet felállításához, valamint olyan típust érdemes választani, amihez van trambulin védőháló. A trambulin háló megakadályozza, hogy ugrálás közben egyszercsak a földön találjuk magunkat, így használata erősen ajánlott.

Kirándulás

Annyira hozzá vagyunk szokva, hogy mindenre lehet megoldásként kapni valamilyen eszközt, hogy gyakran elfelejtjük: néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Az egyik ilyen szuper időtöltés a kirándulás. A természetjárásnak rengeteg előnye van: a jó levegőn időzni nagyon egészséges, a hosszú gyaloglások felérnek egy edzéssel, a csend és a gyönyörű táj pedig stresszoldó hatású. A gyerekekkel menet közben meg lehet ismertetni a helyi élővilágot, az út felénél elfogyasztott szendvics pedig mindig sokkal finomabb, mint egy átlagos hétköznapon.

Fotó: Canva.com

A fák rügyezése, a madárcsiripelés, az egyre hosszabb nappalok és a lassanként enyhülő időjárás mind azt súgják: közeleg a tavasz. Úgyhogy nincs is más hátra, mint összeszedni a családot, a barátokat és kimenni a szabadba.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában