Sajtóközlemény

2021.01.29. 08:39

2. helyezést ért el az NI a DebrecenMob elnevezésű versenyen

Az aktív és fenntartható közlekedésért tavaly szeptemberben útnak indított DebrecenMob kezdeményezéshez háromszor annyian regisztráltak, mint a párhuzamosan futó, 15-ször nagyobb lakosú barcelonai régió FutureMob-jára.

Forrás: NI Hubgary Kft.

Az EDC Debrecen Város-és Gazdaságfejlesztési Központ székházában január 28-án megrendezett eseményen Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy az aktív és fenntartható közlekedésért meghirdetett kihívás során 1035 felhasználó több, mint 138 ezer kilométert tett meg. Ezzel 42 ezer kilogramm szén-dioxid kibocsátástól mentesítették a várost, ami 50 háztartás éves energia fogyasztásának szén-dioxid kibocsátásával egyenértékű – hangsúlyozta a városvezető, majd hozzátette, hogy ezzel az akcióval egyszerre tettünk a klímavédelemért, illetve az egészségünkért. A fenntartható közlekedés mellett további érv, hogy a résztvevők a 3 hónap alatt, több mint 10.000.000 Ft-ot spóroltak meg, ahhoz képest, mint ha autóval közlekedtek volna.

Mátyus László, az EDC Debrecen Smart City vezető szakértője tájékoztatójában kiemelte, hogy Debrecen Városával együttműködve a három szakaszból álló kampányt a Barcelonai Régió kezdeményezte és vezette, valamint az EIT Urban Mobility finanszírozta. A szervező EDC Debrecen Nonprofit Kft. alkalmazottjai is majd 9.500 km-t tettek meg a 3 hónap alatt fenntartható közlekedési módszerekkel. A szakember azt is elmondta, hogy az EDC 2019 után 2020-ban is elnyerte a Kerékpárosbarát Munkahely díjat.

A kampány sikeréhez a megyeszékhelyen működő cégek is jelentős mértékben hozzájárultak a részvételükkel, amit jól példáz, hogy az NI Hungary Kft. munkatársai mellett több multinacionális vállalat is csatlakozott. A több, mint 30 vállalat és szervezet mezőnyében az első helyen a Debreceni Egyetem végzett, több, mint 51.000 km-nyi út megtételével. A második az NI csapata lett 14.500 km-el, a harmadik pedig a Debreceni Vízmű Zrt csapta, majdnem 8.200 fenntarthatóan megtett kilométerrel.

Az elismerő oklevelet az NI Hungary Kft. részéről Hosszu Róbert ügyvezető vette át Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármesterétől. A cégvezető elmondta, hogy a 20 éves NI Hungary Kft-nél kiemelt jelentőséggel bír a környezetvédelem, és ennek jegyében nagy hagyománya van az aktív és fenntartható közlekedésnek. A debreceni leányvállalatnál a közelmúltban például két újabb korszerű kerékpáros tároló épült, amely tovább ösztönzi a biciklivel való közlekedést az amerikai cég 1400 munkavállalója körében.

A gyalogos, kerékpáros és tömegközlekedést ösztönző akció annyira sikeres volt a városban, hogy a közeljövőben ismét meghirdetik majd – hangzott el a sajtóeseményen.

Képgaléria

(PR cikk)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában