sziréna

2019.12.14. 08:20

Vonaton kapcsoltak le illegális migránsokat Debrecenben

Egy vasúti alkalmazott szólt a rendőröknek.

Fotó: police.hu

A rendőrséget hívta egy vonat jegyvizsgálója december 14-én 6 óra 30 perc körül, mivel Haláp vasútállomáson látott felszállni a Debrecenbe tartó járműre öt gyanús külföldi férfit – olvasható a police.hu-n.

A közlemény szerint Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai és a Készenléti Rendőrség három, szabadnapos rendőre 7 óra körül elfogták a férfiakat, akik közül ketten algír, míg hárman marokkói állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek Magyarországon történő jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállították őket. Az illegális migránsok meghallgatása jelenleg is folyamatban van.

Frissítés:

A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították az illegális migránsokat a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatásukat követően december 14-én 20 óra 45 perckor átadták őket a román hatóságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában