Sport

2013.03.28. 16:03

A női BL-rekorder látogatása

Debrecen - Pár éve még rangadó volt, most a tisztes helytállás reményében lép pályára a Loki a Győr ellen.

Debrecen - Pár éve még rangadó volt, most a tisztes helytállás reményében lép pályára a Loki a Győr ellen.Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a Győri Audi ETO KC teszi tiszteletét a Hódosban pénteken 18 órától. (A találkozót a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben közvetíti.)

A lényegi dolgok már eldőltek a 22. fordulóra, ugyanis a Győr megnyerte az alapszakaszt, míg a debreceniek a pénteki meccs végkimenetelétől függetlenül a 11. helyen végeznek, így a folytatásban, azaz a rájátszásban az alsó házban küzdenek majd a pontokért, egyben a bennmaradásért.

Nem veszik félvállról

Sokan azt hihetnék, hogy a Győr minden idegszálával a Bajnokok Ligájára összpontosít, s így könnyedebben veszi a hazai pontvadászat meccseit, de ez egyáltalán nincs így. A Rába-partiak - akik a BL-ben új rekordot felállítva 12 találkozót nyertek meg zsinórban – veretlenül vezetik a bajnokságot (csak a Fradi ellen vesztettek pontot idegenben), ráadásul a legutolsó, szerdai bajnoki összecsapásukon 37–13-ra lemosták a pályáról a rájátszás felső házáról éppen lemaradó Fehérvárt.

Erőt meríteni

– Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de becsülettel helyt akarunk állni. Még a döntetlen kiharcolása is túl merész álom, de szeretnénk minél szorosabb meccset játszani a világ egyik legjobb csapatával. Nem titok, teljes mértékben a rájátszásra készülünk, és próbálunk mindenből erőt meríteni ezekre a nagyon fontos összecsapásokra. Remélem, az ETO elleni mérkőzésen is lesznek olyan dolgok, amelyek pozitív hatással lehetnek ránk a jövőben – nyilatkozta a Naplónak Vörös Bettina, aki éppen a két csapat győri találkozóján mutatkozott be a Lokiban, s lőtt három gólt.

– Nyugodt szívvel elmondhatom, sikerült beilleszkednem, s most már erőnlétileg is utolértem a lányokat. Bízom benne, hogy nagy hasznára leszek a Lokinak a rájátszásban! – fogalmazott a 20 esztendős játékos.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!